Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

The Glass Factory i Småland
Foto: Hans Runesson

Aktiviteter

The Glass Factory

The Glass Factory er et oplevelsesbaseret, interaktivt glasmuseum med egen glashytte, midt i Glasriket. Museet fungerer også som videncenter og kreativt mødested for kunstnere, designere og besøgende. Kunstglassamlingen består af cirka 30.000 genstande fra forskellige glasværker.


The Glass Factory, et af Nordens største glasmuseer, blev skabt i 2009, da Emmaboda kommune købte de omfattende glassamlinger af glasværkerne Boda, Kosta og Åfors. Museets har permanente og skiftende udstillinger og hotspots. Endvidere arrangeres undervisning for børn og unge samt forelæsninger, happenings, glasshows, teaterforestillinger og workshops.

Glashytten

Glashytten byder både på basisproduktion af høj kunstnerisk kvalitet, eksperimentelle glasshows, happenings og demonstrationer, hvor indbudte kunstnere og designere eksperimenterer og finder nye udtryksformer. Du kan selv teste og undersøge, hvordan det føles at arbejde med glas og udvikle din kreative sans.

Glanstider

På museet vises flere glassamlinger blandt andet fra Bodas glansperiode under 1960’erne og 1970’erne, da det sydede af liv og skaberglæde. Det var her, man startede Boda smedje, Boda træ og Boda Nova. Men først og fremmest blev glasmassen forædlet i nye spændende former takket være legender som Erik Höglund, Signe Persson-Melin, Monica Backström, Rolf Sinnemark og Kjell Engman.

The Glass Factory Shop

I The Glass Factory Shop kan du købe glas og produkter med tilknytning til glas. Der er mange unikke sager, som kun sælges der, og det er et samlingssted for nyskabelser og kreative produkter. Endvidere er der en afdeling med unikt studioglas og et udvalg af glaslitteratur og film. I sommersæsonen er der åbent for shopping i Design House Stockholm.

Småland

De fleste børnefamilier kender allerede til Småland gennem Astrid Lindgrens vidunderlige historier, som også vækkes til live i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby. Og hele Småland er præcis lige så mageløst et sted for børn. De røde huse, tusinde søer og enorme naturreservater er bare noget af det, der gør regionen til et skattet feriemål for familier. Her kan i fråse i kulturelle og gastronomiske oplevelser, nyde livet på en ødegård, gå på opdagelse i Glasrikets store og små glasværker og udfordre hinanden i en duel i det vilde vest High Chaparral.

Hovedside