Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Vasatorp Golfklubb, Skåne
Foto: Vasatorps Golfklubb

Overblik

Golf i Sverige

Så tæt på - så mange muligheder!

Bare i det sydlige Sverige finder vi mere end 145 golfbaner, og mere end 40.000 danskere tager hvert år til Sverige med det hovedformål at spille golf. Du finder mere information og tilbud her: Golfsverige.dk

En éndagstur behøver ikke at involvere længere rejsetid end til en dansk golfbane, og i Sverige finder du golfbaner, der slår udbuddet i de fleste lande på både pris og kvalitet.Vælger du at tage en éndagstur fra Malmø, så har du mere end 15 golfbaner at vælge imellem indenfor under 45 minutters rejsetid. 

Der er som regel god plads på golf-banerne i Sverige og samtidig er det let blot at møde op, betale ”green fee” og gå i gang med at spille. Gæstespillere er nemlig mere end velkomne de allerfleste steder; dog skal man sørge for at medbringe sin spilletilladelse (kort) fra klubben derhjemme til forevisning. Det er værd at nævne at det ovenikøbet generelt er billigere at spille i Sverige end i Danmark.

Blandede landskaber

De danske golfspillere har taget Sverige til sig, og det er der ikke noget at sige til. Sverige kan byde på en enorm variation af golfbaner, idet landet er velsignet med meget blandede landskaber og anderledes kuperede udfordringer. Skåne byder bl.a. på usædvanligt smukke parkbaner og ypperlige links-baner, mens Värmland er kendetegnet ved fascinerende skov- og naturbaner. 

I Sverige kan golfturen kombineres med alt, hvad hjertet begærer. Spa-ophold, slotsferie og gastronomi-oplevelser tilbydes ofte i direkte forbindelse med golf, men herudover er det kun fantasien, der sætter grænsen. 

i
Foto: Jacob Sjöman
Mjölkeröds GK i Vestsverige tilbyder golfoplevelser i naturskønne omgivelser.
Foto: Jacob Sjöman

I Sverige er golf for alle

Det er naturligvis også muligt at kombinere storbyferien med golfoplevelser. Både Helsingborg i Skåne, Gøteborg i Vestsverige og Halmstad i Halland har et væld af baner i området i og omkring indgangen til Sverige. Trænger du til et break fra storbysuset, så er det muligt at finde ro i eventyrlige og naturskønne omgivelser på Øland, hvor golfoplevelsen kan kombineres med en række afslappende aktiviteter. 

I Sverige er golf for alle. Dresscode og handicap-begrænsninger ses sjældent, og greenfee-spillere modtages med åbne arme. Man får virkelig noget for pengene. For omkring 300 danske kroner kan man mange steder spille hele dagen.

Sverige er et land, der gør sig gældende i den absolutte elite. Fremragende golfspillere som Annika Sörenstam, samt Jesper Parnevik og Henrik Stenson, har medvirket til at løfte Sverige som en golfnation, og banerne lever som værter for blandt andet Scanplan-, Europa-, Telia- og Challenge-touren fuldt op til disse spilleres færdigheder.

i
Foto: Kungsbacka Golfklubb
Kungsbacka GK er lokaliseret mellem skovene og havet i Halland.
Foto: Kungsbacka Golfklubb
”Der findes masser af udflugtsmål og oplevelser – så tag bare familien med”