Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Göta Kanal
Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se

Overblik

Göta Kanalen

Göta Kanalen er skabt af den berømte svenske officer og ingeniør Baltzar von Platen tilbage i årene 1810 – 1832, og så er den ét af de største byggeprojekter, der nogensinde er foregået i Sverige.

Hvor ligger Göta Kanalen?

Göta Kanal strækker sig fra Sjötorp på Vänerns østside til Mem, Slätbaken. Den er 190 km. lang og omfatter i alt 58 sluser.

Kanalmuseer

Der er hele 2 museer langs kanalen, der beretter om kanalen og dens historie. Hvilken skal man så vælge? Dem begge 2, selvfølgelig. I Motala kan I besøge Göta Kanal udstillingen, der beretter om kanalens historie, og på Sjötorp kanalmuseum beretter man om trafikken på kanalen.

Sociale havne

1 eller 21. Vælg selv. Læg til i eller kom forbi en af de i alt 21 lystbådehavne langs kanalen. De er ikke bare havne, men så afgjort også sociale mødesteder for sejlere og bolværksmatroser. Fortøjning eller opankring er inkluderet i kanalafgiften.

Til fods, på cykel eller med båd

I kan leje både, kanoer og kajakker mange steder langs kanalen. Den gamle pramdragersti langs med kanalen er en af Sveriges mest populære cykelruter, og der er også mange attraktive vandreruter langs den gamle søvej på tværs af Sverige. Læs meget mere om kanalen her.

Dét skal I bare se

Et af højdepunkterne – i mere end en forstand! – er kæden af sluser i Berg, hvor syv forbundne sluser løfter bådene over 18 meter op fra søen Roxen.

Tips?

I bør give jer selv 6-7 dage til en behagelig bådtur mellem Mem og Sjötorp i den absolutte sommersæson.

Der er gratis computernetværk i havnene i Söderköping, Berg, Motala og ved skibsværftet i Sjötorp.

Hvornår kan man sejle på Göta Kanalen?

Kanal og sluser er generelt åben gennem hele sæsonen fra 4. maj til 30. september. Check med Göta kanal hjemmeside, før I tager planlægger jeres tur.