Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Grand Hotel i Lund
Foto: Truls Bärg

Overnatning

Grand Hotel Lund

Det klassisk smukke Grand Hotel i Lund er en charmerende base for dit ophold i den historiske by. Et hotel med sjæl – og et køkken, der har vundet anerkendelse vidt omkring.


Når du indlogerer dig på Grand Hotel i Lund, befinder du dig på første parket til alle byens oplevelser. Her midt i den historiske bymidte kan du nyde alle moderne bekvemmeligheder og tydeligt fornemme den gammeldags charme i det over 100 årige hotel. Hvis vægge og interiør kunne tale, kunne du lytte til timevis af historier om fester og gæster, der siden 1899 har bidraget til stedets sjæl.

Livligt miljø

Værelserne er for nyligt blevet renoveret med kærlighed og varsomme hænder, så hvert rum har sit helt eget særpræg og alle indrettet i klassisk stil. Fra værelserne breder udsigten sig over Lunds hustage til domkirkens tårn, og det kan være svært at vælge, om man skal blive inde og benytte sig af hotellets egne faciliteter, eller om man skal drage ud og deltage i byens liv. Med de nyanlagte verandaer til udeservering kan du gøre begge dele på én gang og måske puste ud oven på en hyggelig dag i den stemningsfulde by, der byder ind med masser af spændende historie og kulturelle arrangementer, hvoraf mange udspringer af byens studentermiljø.

Fredag og lørdag inviterer Grand Hotel byen ind til After Work og Pianobar med champagne og østers. Hotellet er for mange af Lunds indbyggere et særligt sted at mødes for at dvæle en stund ved byens puls – og ikke mindst samles om et førsteklassesmåltid.

Højt kulinarisk niveau

Grand Hotels gastronomi er nemlig vidt kendt, og køkkenchef Martin Hansen sørger sammen med restaurantchef Erik Berne for, at et besøg i hotellets restauranter er en rejse værd i sig selv. Vælg mellem Bistro Gambrinus eller Grands Matsal, der begge har åbent alle ugens dage. Den første er livlig og rustik med bar og enkle, men udsøgte retter. Den anden er stilfuld og byder på velkomponerede menuer med kokkens personlige tolkninger af det nordiske køkken – og har en imponerende vinkælder.

Hotellets gæster fremhæver desuden ofte den lækre morgenmadsbuffet med et rigt udvalg af lokale skånske råvarer, og som kronen på værket serverer hotellets ’æggespecialist’ udsøgte omeletter efter ønske.

Lund ligger blot en lille times kørsel i bil fra København, men hvis du udelukkende kommer for at opleve byen med Grand Hotel som base, vil det mest komfortable være at tage toget. Hotellet ligger nemlig blot to minutters gang fra banegården.