Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Gränna i Småland
Foto: Christoffer Collin/imagebank.sweden.se

Destination

Gränna og Visingsö

Gå rundt i de små stræder blandt pittoreske huse, se på borgruiner, lær hvordan polkagrise får røde striber og oplev 1600-tallets største og mægtigste svenske grevskab.


Gränna og Visingsö er to attraktive udflugtsmål, som ligger cirka 40 km nord for Jönköping. Stederne er blandt andet kendt for borgruiner, brostensgader og gamle træhuse, polkagrise, gårdbutikker og historien om Andrés polarfærd. Gränna og Visingsö går også under navnet ”Grevskabet”, da adelslægten Brahes slot Visingsborg på Visingsö var centrum for Sveriges største grevskab i 1600-tallet. Borgruinerne Brahehus og Näs samt Västanå slot er andre spændende seværdigheder i området.

Oplev grevskabet på din måde

Gränna og Visingsö byder på storslåede naturoplevelser. Röttleåens dalgang syd for Gränna og Girabækken nord for Gränna har et unikt plante- og dyreliv med flere sjældne og truede arter. Vandreren kan følge flere kortere og længere vandreruter på egnen, og vil I ud på en kanotur, er søsystemet Bunn og Ören det rene eldorado.

Færgen til Visingsö går regelmæssigt fra Gränna havn. Den bedste måde at komme øen rundt er på cykel, men I kan også tage en tur med ”remmalaget”, øens traditionelle hestevogn. Vil I overnatte på Visingsö, er der både charmerende hoteller, vandrehjem og hyttebyer. I kan også leje private hytter, både i Gränna og på Visingsö. Endvidere er der en populær campingplads i Gränna med central beliggenhed i havneområdet, hvor der også tilbydes standpladser til autocampere.

Småland

De fleste børnefamilier kender allerede til Småland gennem Astrid Lindgrens vidunderlige historier, som også vækkes til live i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby. Og hele Småland er præcis lige så mageløst et sted for børn. De røde huse, tusinde søer og enorme naturreservater er bare noget af det, der gør regionen til et skattet feriemål for familier. Her kan i fråse i kulturelle og gastronomiske oplevelser, nyde livet på en ødegård, gå på opdagelse i Glasrikets store og små glasværker og udfordre hinanden i en duel i det vilde vest High Chaparral.

Hovedside