Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Vestsverige
Foto: Jonas Ingman/Westsweden.com

Rejsetips

Guide: nyd det gode liv i Vestsverige

Det vestlige Sverige er rig på perfekte steder at finde ro og lade op – Her kan I nyde de historiske omgivelser og den smukke natur. Læs med her og find inspiration i natur, kultur og historien til jeres næste ferie.

Rå natur i skærgården

Fantastiske oplevelser venter jer i Bohusläns skærgård samt Göteborgs skærgård og langs den svenske vestkyst. De tusindvis af små klippeøer danner en smuk ramme for de mange charmerende fiskerlejer i området. Tag med på en guidet bådtur ud for at plukke øster og nyd dem på stranden i den milde sommeraften. Eller naviger selv rundt mellem skærene i kajak og sug hele atmosfæren ind fra vandsiden. Når natten falder på, kan I indlogere jer i et lille pensionat eller på et af de mange spa- og skærgårdshoteller.

i
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se
Langs vestkysten findes rolige havne, hvor familier lægger deres både til kaj og slapper af i bådehusene.
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

Øhop i Bohuslän

Stemningen hele vejen gennem Bohuslän oser af svensk skærgård ’classic’ – og man kan nærmest hoppe rundt i oplevelser fra ø til ø. Tag på øhop i Bohuslän - stig ombord på de små færger og let anker mod de forskellige øer, hvor det er nemt at finde nye favoritter. Flere af øerne er bilfri, men når I kommer frem, kan I leje et par cykler – eller tage jeres egne med – og opleve naturen på tætteste hold, hvor duftene, vinden og naturen komme helt ind under huden. Spis på de hyggelige restauranter i området, og når aftenen falder på, kan I sove i på et af områdets mange hoteller og herregårde.

i
Foto: Roger Borgelid/Westsweden.com
Cykelferie i Bohusläns skærgård.
Foto: Roger Borgelid/Westsweden.com

Skaldyrsrejse så smagsløgene synger

Hummeren står for mange som en af de største delikatesser fra havet, og netop hummeren er i centrum ved skaldyrsfesterne i Vestsverige i efteråret – i øvrigt sammen med blåmuslingerne og krebsene. Tag på en kulinarisk tur med fiskerne ud i skærgården på en solskinsdag, når hummeren trækkes op af det kolde, rene vand, der leverer nogle af de mest smagfulde skaldyr i verden. Gør det nemt: book jer ind på et af mange hoteller i Bohuslän, der tilbyder hummerpakker med både middag og overnatning. Book din skalddyrssafari her og læs mere om fisk og skalddyr i Bohuslän herunder.

i
Foto: Henrik Trygg/imagebank.sweden.se
Krebs i Grebbestad i Bohuslän.
Foto: Henrik Trygg/imagebank.sweden.se

Göta kanal – en tur gennem svensk historie

Göta kanal er fascinerende svensk historie. Den stod færdig i 1832 og er det største byggeprojekt nogensinde lavet i Sverige. Kanalen er 190 km lang - heraf 87 km gravet kanal - og har 58 sluser midt i den smukke natur. Oplev kanalen fra landsiden på cykel, og hold pause langs bredden, hvor der er flere restauranter og caféer. Her er der rig mulighed for at sidde og betragte sejladsen og de fascinerende sluser. Den fulde maritime oplevelser får I ved at sejle i egen båd eller hoppe på en af Göta kanalens passagerbåde.

i
Foto: Roger Borgelid
Cykeltur langs Göta Kanalen.
Foto: Roger Borgelid

Läckö Slot – Sveriges smukkeste slot

Vil I opleve ægte slotsstemning? Så skal I tage til Läckö Slot, der ligger i Vänern-søens inderskærgård, ikke langt fra Lidköping. Slottet er kåret til Sveriges smukkeste, og dets 700-årige historie sammenholdt med de smukt bevarede baroksale og den fascinerende slotshave gør dette sted til en fuldendt oplevelse for tosomhed. Nyd en sommerdag på slottet eller i slotshaven, hvor der arrangeres koncerter, herlige madoplevelser, kunstudstillinger og andre spændende aktiviteter - så hold øje med kalenderen.

i
Foto: Roger Borgelid
Läckö Slot.
Foto: Roger Borgelid

Akvarel-museum i verdensklasse

Har I blot den mindste interesse for malerier og kunst, er Det Nordiske Akvarelmuseum i Skärhamn på øen Tjörn nord for Gøteborg ganske enkelt i verdensklasse - og et soleklart udflugtsmål. Museet har en stor samling af nordiske kunstneres værker og skiftende udstillinger fra hele verden. Fordyb jer i akvarellens særlige udtryksform, og grib selv penslen for at kaste jer over jeres eget maleri. Det nordiske akvarelmuseum er tegnet og bygget til at ligge netop her i vandkanten, hvor omgivelserne emmer af kreativitet og stemning.

i
Foto: Nordiska Akvarellmuseet
Det Nordiske Akvarelmusem.
Foto: Nordiska Akvarellmuseet