Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Træklatring i Skåne
Foto: Apelöga/imagebank.sweden.se

Overblik

Guide: Skåne for børn

Man skal ikke lede længe efter børnevenlige aktiviteter i Skåne. Alene den varierede natur indbyder til masser af leg og oplevelser, og dertil kommer forskellige kulturelle tilbud, der inddrager gæsterne i historien. Men her får du alligevel et par håndfulde gode tips til oplevelser i Skåne, som vil vække begejstring på børneværelset.

Skånes Djurpark

Midt i Skånes vildmark ligger verdens største dyrepark med nordiske dyr, Skånes Djurpark. Deltag i aktiviteter med parkens personale og kom endnu tættere på dyr som bjørne, elge, ulve, gråsæler, kronhjorte og mange andre vilde og tamme nordiske dyr. Her er sjove oplevelser for børn i alle aldre – og deres forældre. De mindste kan hygge sig i verdens eneste Frode får-land – et område bygget op om figurerne fra den populære tv-serie af samme navn. Er I modige, kan I følge dyrelivet på jorden fra hængebroer og udsigtsposter i toppen af de høje egetræer.

i
Foto: Andreas Åberg
Pige aer ged i Skånes Djurpark.
Foto: Andreas Åberg

Tosselilla Sommarland

De perfekte rammer for en sjov familiedag? Tag til Tosselilla Sommarland lidt nord for Ystad - Skånes største forlystelsespark. Uanset hvordan familien er sammensat af store og små børn, vil de fleste opleve, at her mangler der bestemt ikke noget. Fra de helt store rutsjebaner over tarzanbanen til den lille karrusel. Når entréen er betalt, kan I tage så mange ture, I vil. Og husk badetøjet - vandlandet er absolut en af parkens hovedattraktioner med hele 9 pools og 13 vandrutsjebaner. Gem lidt krudt til Motorland, hvor I drøner afsted på Segways eller go-carts.  

i
Foto: Mattias Kvist
Vandrutsjebane i Tosselilla Sommarland.
Foto: Mattias Kvist

Kungsbygget Äventyrspark

På Hallandsåsen får I action, så det kildrer i hele kroppen. Kungsbygget Äventyrspark ligger i et stort skovområde, som indbyder til leg for både voksne og børn. Tag en begyndertur med en let fod på bremsen ned ad sommerkælkebanen eller lad jer rive med hele vejen ned ad den 935 meter lange bane gennem skov og marker. Zipline svævebanen er for jer, der vil have endnu mere fart uden fast grund under fødderne. Og i Bungy Rocket bliver familiens vovehalse skudt 25 meter op i luften af en slags slangebøsse med kraftige elastikker. Spænd hjelmen og forbered dig på en vild dag! 

i
Foto: Anders Andersson
Sommerkælkebane i Kungsbygget Äventyrspark.
Foto: Anders Andersson

Upzone Äventyrspark

Få en sjov oplevelse for hele familien. I Upzone Äventyrspark i Ängelholm foregår aktiviteterne over jorden - her kan man klatre i trætoppe, få sus i maven i svævebanerne eller udfordre sin balance, når man går på en wire flere meter over jorden. Parken er indrettet med højder fra 4 til 15 meter, så både de store og små kan være med. Når man har fået afprøvet de mange aktiviteter i højderne, kan man mødes nede på jorden til en sjov kamp, hvor man kæmper med bue og pil. Så tag afsted og få en sjov dag i trætoppene, hvor du kan udfordre dig selv og din familie.  

i
Foto: Hendric Bengtsson
Upzone Adventure Park.
Foto: Hendric Bengtsson

Glimmingehus

Hvordan tager man en rustning på, og kan man overhovedet kæmpe mod nogen i sådan et monstrum? Prøv det på egen krop og find ud af, hvad det har krævet at leve i middelalderen på Glimmingehus - Nordens bedst bevarede middelalderborg. Glimmingehus ligger i det smukke Østerlen, og her er der oplevelser af forskellig karakter, så både familiens yngste og ældste har noget at fortælle om. På guidede ture bliver I indviet i middelalderlivet på borgen, hvor der både er gys, grin og gru. I højsæsonen kan I deltage i ridderborgens daglige sysler, der virkelig kræver et godt håndelag. 

i
Foto: Kai Svensson
Ridder på Glimmingehus Slot.
Foto: Kai Svensson

Aktiv familieferie i hjertet af Skåne

Er I en familie, der bare ikke kan få nok af at bruge kroppen, lege og udfordre hinanden, når I holder fri? Så er Midtskåne et formidabelt sted at søge hen – i en weekend eller en hel ferie. Med dybe skove, stejle klipper, blanke søer og åbne vidder er her en uudtømmelig kilde af sjove aktiviteter. I kan begynde i besøgscenteret Fulltofta Naturcentrum, hvor I finder nyttig og spændende information, inden I bevæger jer ud i skoven. Vil I nyde udsigten fra skovbunden eller fra træernes top? Begge dele er muligt med både klatremuligheder og en 50 meter lang vandresti oppe i træernes kroner. 

i
Foto: Embla Träd
Vovehalse kan nyde udsigten fra træernes toppe med Embla Träd i Skåne.
Foto: Embla Träd

Kullabergsguiderna

Kullen i det nordvestlige Skåne er en speciel naturoplevelse – på den gode måde. På en gang vild og smuk med havet som kulisse til bjergets stejle klippevægge i stærk kontrast til det flade og frodige landskab mod øst. På Kullen syder det med liv, og ved Kullens fyr holder Kullabergsguiderna til. De tager jer med på ture, der er tilrettelagt ud fra familiens ønsker og børnenes alder. Vil I rapelle på de stejle klipper, vandre i mørke grotter, cykle i fredfyldte skove? Måske vil I hellere ud på vandet og se de tumlende marsvin? Det er i hvert fald en oplevelse, der sætter sig hos både børn og voksne.

i
Foto: Johan Hammar
Kom på marsvinesafari langs Kullabergs kyst med Kullabergsguiderna.
Foto: Johan Hammar

Familietur til Malmø

Med over 20 forskellige temalegepladser fordelt over byen, kan man konkludere, at i Malmø tager man leg alvorligt. Her kan børnene lege blandt bondegårdsdyr, rumraketter og edderkopper. Temalegepladserne går under navne som Afrika, Teatret eller Junglen. I Folkets park kan I opleve teater og andre sjove ting for børn. Måske vil I kombinere legen med en dukkert i havet ved de børnevenlige strande eller sejle på byens kanaler? Har I en lille skater i familien, så tag skateboardet med til Kroksbäck Skatepark hvor der kan skates på alle niveauer. Læs mere om Malmø for børnefamilier.

i
Foto: Apelöga
Legeplads i Malmø
Foto: Apelöga

Sjov dag i spændende natur

Det nordøstlige Skåne er godt pakket med oplevelser for familien, der gerne vil ud i naturen. Et fredet vandområde, Vattenriket i Kristianstad, den magiske flagermusegrotte, Tykarpsgrotten, og dinosaurfossiler i Bromölla – ja, der er stærk variation i oplevelserne. Har I dyreglade børn i familien, så kan Alpaka & Älg Ekofarm anbefales. Her bor der mange forskellige slags dyr, som er glade for at blive klappet og kælet med. De bløde alpakaer vil også hellere end gerne med på en lille tur ud i skoven. Besøg også Idyllens ponyskole, hvor børnene kan få en ridetur på rolige ponyer i de smukke skove.

i
Foto: Visit Skåne
Tykarpsgrottan i Hässleholm.
Foto: Visit Skåne

Bliv klogere på naturen i Naturum

Skånes natur er en naturlig legeplads for børn og voksne. I Sverige har man derfor oprettet det, der kaldes Naturum. Her kan du og familien finde informationer om alt fra geologi, flora, fauna og kulturhistorie i de forskellige områder. Her findes også udstillinger, aktiviteter og vejledning fra kyndigt personale om dyre- og planteliv. Alle Skånes nationalparker herunder bl.a. Stenshuvuds National Park har et naturrum, der også fungerer som udstilling og videnscenter om nationalparken, og her kan du få tips om hvad der er værd at se lige nu. I dag er der seks naturhuse i Skåne. Læs mere om de forskelige naturum i Skåne.

i
Foto: Karin Magntorn
Bro i Naturum i nordøst Skåne. Naturum tilbyder udstillinger, restauranter og en naturskole, og er kun et par minuter væk fra centralstationen i Kristianstad.
Foto: Karin Magntorn

Ud i det grønne med skinnecykling

Skinnecykling, eller "dressincykling" som svenskerne siger, er en helt speciel måde at kombinere aktiv ferie med natur og historie. Cykelvognene er en sjov måde at opleve naturen for alle aldre. Ruterne tager dig med på tur, til historiske og naturskønne områder og du bestemmer selv farten. Der er derfor rigelig at kigge på, samtidig med du får sved på panden og samler appetit til maden. I stedet kan skinnecyklen nu lejes og bruges af alle, der vil kombinere deres vandretur med et sjovt tvist. Pak en picnickurv og tag familien på en dagstur, hvor alle kan træde i pedalerne. De fleste ture tager omkring 3-4 timer. Se hvor i Skåne du kan skinnecykle.

i
Foto: Mickael Tannus
Trolley cykling i det smukke Skåne.
Foto: Mickael Tannus