Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Oplev smukke Göteborg med sporvogn
Foto: Anders Wester/Göteborg & Co

Overblik

Guide til Gøteborg

Den livlige storby Gøteborg er en bouillonterning af oplevelser: Inden for ganske korte afstande finder du alt fra storslået natur med skærgården, kulturelle perler, fascinerende arkitektur, gadegastronomi og kulinariske stjerner.

Street food og fiskemarked i en kirke

På en oplevelsesrig dag i Gøteborgs gader skal der tankes op undervejs. Storbyen emmer af international og traditionel kogekunst takket være de utroligt mange torvehaller, food trucks og andet street food, der er dukket op over de seneste år. Havnebyen er et formidabelt sted at finde et hurtigt måltid med alt godt fra havet, fx i fiskemarkedet Feskekôrka, der ligger i en smuk kirkelignende bygning, hvor du udover frisk fisk også finder mange fiskeretter to-go.

i
Foto: Jennie Smith / Göteborg & Co
Street food i Gøteborg.
Foto: Jennie Smith / Göteborg & Co

Hoteller i Gøteborg

I Gøteborg finder du masser af hyggelige overnantingsmuligheder, og der er mange forskelligartede hoteller at vælge imellem. Book et par overnatninger på boutique-hotellet Pigaelle, hvor indretningen er inspireret af 1900-tallets livlige parisermiljø, eller læg vejen forbi Sankt Jörgen Park, hvor et ophold giver mulighed for spa, fitness og golf i smukke naturomgivelser tæt på centrum. Du kan også nyde udsigten over byen fra udendørspoolen på toppen af Gothia Towers.

i
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se
Gøteborg er den andenstørste by i Sverige. Byen er en populær destination for tursiter og tilbyder masser af kulturelle og arkitektoniske højdepunkter.
Gothenburg |
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

Restauranter

Som med alt andet i Gøteborg er en gastronomisk oplevelse i topklasse aldrig langt væk. Byen huser flere stjernebesatte restauranter i Michelinguiden foruden de udmærkede Bib Gourmand restauranter. Går du generelt efter de prisbelønnede spisesteder i byen, finder du en lang række anbefalinger i Sveriges egen White Guide. Naturligvis er der også virkelig gode muligheder for selv at ’snuse trøflerne op’ – og et godt tip er at opsøge nogle af de mange fiskerestauranter, hvis du vil nyde den rene og friske smag fra havet. Her er Gøteborg nærmest i en klasse for sig selv.

A chef picking up an oyster with a knife, from a bowl of oysters on ice.
i
Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se
Østers.
Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se

Skærgården

Blot et stenkast – eller nærmere en lille køretur med sporvogn – fra centrum af Gøteborg åbner Skærgården sig med sit klippefyldte hav og et mylder af småøer. Nogle af øerne er beboede, andre er øde, men du er velkommen til at besøge dem alle. Eller så mange, du kan nå. Ved sporvognens stoppested ligger færgerne klar til at tage dig med på øhop. Vil du selv bestemme farten, kan du leje en lille båd eller kajak og en cykel, når du ankommer på øerne. Et besøg i skærgården er på alle måder en vild oplevelse.

i
Foto: Emil Fagander/Vastsverige.com
Båden til Styrsö, i Vestsverige
Foto: Emil Fagander/Vastsverige.com

Shopping

En fed vintagetaske, designerjeans eller et unikt stykke kunsthåndværk. På shoppetur i Gøteborg behøver du ikke lede efter spændende butikker, for de ligger som perler på en snor gennem hele byen. Begynd i den charmerende bydel Haga med de små design- og specialbutikker. Fortsæt til det trendy område Linné, hvor du kombinerer urban shopping med en pause på et af de mange konditorier. Og går du efter koncentreret shopping, bør du besøge et af Sveriges største indkøbscentre, Nordstan. Du finder hundredvis af butikker med svensk design og internationale brands i centrum af byen. 

i
Foto: Frida Winter/Göteborg & Co
Butik i Haga.
Foto: Frida Winter/Göteborg & Co

Caféer

Ønsker du en ’fika’ i udsøgt kvalitet og hyggelig servering, er Gøteborg svaret på dine kaffebønner. Byen blomstrer med små caféer og konditorier, hvor menukortene tager dig med på himmelrejse – på en meget jordnær facon. Uanset om du vil nyde frisklavet italiensk is, en lækker kaffespecialitet, en ditto lagkage eller en klassisk kanelbulla, så finder du nemt en charmerende café med egne signaturprodukter. Tag en fika: slap af og nyd en pause i godt selskab – en disciplin, som svenskerne har forfinet gennem mange år og mestrer til perfektion

i
Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se
Café Husaren.
Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se

Kulturoplevelser

Glæd dig til at blive imponeret og fascineret af scenekunst, arkitektur, gadekunst og alt derimellem. Blandt Gøteborgs kulturudbud finder du bl.a. Världskulturmuseet med provokerende og stærkt tankevækkende udstillinger, et stemningsfuldt art deco koncerthus, hvor nogle af verdens dygtigste dirigenter leder symfoniorkesteret, og et imponerende program i operaen ved kajkanten. Tag med på en af de mange guide ture på museerne, så du ikke går glip af de små perler. Byens store trækplaster er Göteborgs Kulturkalas i august – en årlig gadefest med cirka 700.000 deltager.

i
Foto: Torbjörn Skogedal/Folio/imagebank.sweden.se
Göteborg er kendt for byens kulturliv. Her deres anerkendte opera
Gothenburg |
Foto: Torbjörn Skogedal/Folio/imagebank.sweden.se