Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Möllevångstorget i Malmø
Foto: Werner Nystrand

Destination

Guide til Malmø

Pulserende byliv og idylliske oaser - En smuttur til Malmø fyldes hurtigt op med kulturelle oplevelser, shopping og dining. Vi guider jer her til nogle af de mest populære ting at se og gøre i den charmerende lille storby – kun en halv time fra København.

Sightseeing

Søg ind mellem kanalerne til det hyggelige Lilla Torg, hvis I gerne vil have en base for en dag fuld af oplevelser og afslapning. Trækker I lidt ud fra indre by venter et sandt bombardement af smagsoplevelser på Möllevångstorgets torvehandel. Her kan I kaste jer over madvarer fra hele verden og nyde den afslappede stemning, inden turen går videre til det underholdende sted Folkets Park. Husk lige at runde den innovative arkitektur og øko-bydel Västra Hamnen, som Turning Torso også er en del af. Gå en tur ved vandet med din kæreste – og rund dagen af med en dukkert ved Ribersborgsstranden.

i
Foto: Joakim Lloyd Raboff
Udsigt fra Clarion Hotel & Congress Malmö.
Foto: Joakim Lloyd Raboff

Spis godt

En fantastisk falafel til frokost og en syv-retters fine dining middag til aften. I Malmø lever mangfoldigheden i den grad også på den kulinariske front. Vollmers er bare én af byens fire Michelinsrestauranter, og herudover finder du nemt en restaurant i meget høj kvalitet, for dem er der mange af. Blandt andet B.A.R., hvis kendetegn er ambitiøse retter til en fornuftig pris, og det spøjse sted Far i hatten, som serverer spændende mad lavet på lokale råvarer. Torvehallerne i Malmø, Malmö Saluhall, er et oplagt udflugtsmål for foodies og alle som elsker kvalitetsmad og delikatesser. 

i
Foto: Clarion Hotel Malmö Live
Sydamerikansk street food og cocktails på Eatery Social Taqueria på Clarion Hotel.
Foto: Clarion Hotel Malmö Live

Shopping

Skal der virkelig shoppes igennem, er en dag i Malmø alt for lidt. Hvis I vil rundt til alle shopping perlerne. Gågaden tæt på Centralstationen er et godt udgangspunkt, med velkendte butikskæder side om side med små, eksklusive forretninger. Opdag skattekisten af personlige butikker i de små stræder. Svenssons, i en gammel biograf på Södergatan, er et studie i god smag med lækre designmøbler, og i det charmerende kvarter ved Davidshallstorg, finder I lækkert mærketøj, luksusretro og herremode. Besøg også shoppingcentret Emporia, der er kåret til verdens bedste. 

The lit up facade of Emporia shopping centre in Malmö, seen in the dark.
i
Foto: Fredrik Johansson / Malmotown.com
Emporia Shopping Center.
Foto: Fredrik Johansson / Malmotown.com

Kunst og kultur

Som på alle andre områder er Malmøs kunst- og kulturliv et herligt mix af lokale traditioner og internationalt udsyn. Her kan I lade jer forundre og fornøje af et stort antal museer, gallerier og koncerter.  Et gammelt elværk fra 1901 udgør et af Sveriges vel nok smukkeste udstillingslokaler, Moderna Museet, der anses for at være et ledende museum i Europa, hvad angår moderne og samtidig kunst. På Lilla Torg ligger Form/Design Center med svensk og skandinavisk design, og lidt uden for Malmø ligger den smukke herregård, Katrinetorp, med en skøn have og hyppige koncerter og kunstudstillinger. 

i
Foto: Werner Nystrand
Malmö Konsthall i Skåne.
Foto: Werner Nystrand

Malmø Live

Med Malmø Live har hele regionen fået et socialt og kulturelt mødested – for forskellige genrer og generationer. Stedet har en særlig international atmosfære, med et stort hotel og de tre restauranter, Kitchen & Table, Eatery Social Taqueria og The Deli. Koncertsalene har en fantastisk akustik og arenaen er perfekt til både moderne scenekunst og store koncerter. Dans, DJ, udstillinger, klubaftener og forelæsninger: her sker der ofte forskellige ting på flere scener samtidigt – og på de store trædæk ud til kanalen. Uanset om I har planlagt at tage til koncert eller ej, så sørg for at tjekke Malmø Live ud.

i
Foto: Joakim Lloyd Raboff
Clarion Hotel & Congress Malmö Live.
Foto: Joakim Lloyd Raboff

Caféer

Der er ikke meget, der kan konkurrere med dagens første kop kaffe, når man holder fri. I Malmø er der til gengæld ret heftig konkurrence om at brygge den bedste kop kaffe, så det er bare om at komme ud og prøve de forskellige caféer af. På Soldes kaffebar er de to stiftende baristaers formål at brygge kaffe i verdensklasse - med eget risteri af bønner fra udvalgte plantager. Samme høje standard holder Lilla Kafferosteriet i Baltzarsgatan, som er et hyggeligt kafferisteri og café med en hjemlig atmosfære. Af udendørs caféer kan Café Slottsträdgården anbefales samt det klassiske konditori Hollandia.

i
Foto: Werner Nystrand
Möllevångstorget er et torv beliggende centralt i Malmö med et bredt udvalg af cafeer
Foto: Werner Nystrand