Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Sightseeing ved Drottningholm Slot i Stockholm
Foto: Tove Freiij/imagebank.sweden.se

Rejsetips

Guide til miniferie i Sverige

Har du brug for et godt ’treat’ til sjæl og legeme? Komme væk hjemmefra og blive forkælet? I Sverige skabes den helt rigtige ramme, hvad enten det er gastronomi i højsædet, I søger, et hyggeligt slotsophold, rekreativ skærgårdssejlads, fyldte shoppingposer eller bare hygge med svensk kage og kaffe. Gå under radaren for en stund og vælg Sverige.

Sæt tænderne i Sverige

Svenske restauranter har svunget sig op i international liga med sublime madoplevelser, og imponerer med hele 32 stjerner i Michelin-guiden. MalmøVollmers har to stjerner, og Bloom in the Park og Sture har en stjerne. Gøteborg: Byen er mekka for fiske- og skaldyrsretter og har bl.a. Michelin-restauranterne BhogaKoka og SK Mat & MänniskorStockholm: Frantzén er Sveriges eneste restaurant med hele tre stjerner. Oaxen Krog har to stjerner og flere andre har en stjerne, bl.a. EkstedtEsperanto og GastrologikSmåland har gastrohotellet PM och Vänner med en stjerne.

i
Foto: Thomas Yeh/Göteborg & Co
SK Mat & Människor i Gøteborg.
Foto: Thomas Yeh/Göteborg & Co

Romantik i historiens vingesus

Mægtige borge, statslige slotte og elegante herregårde byder hjerteligt velkommen overalt i det svenske landskab. En del er konverteret til hoteller, hvor du kan overnatte og spise i historiske omgivelser, og nogle byder endda på imponerende slotshaver og -parker samt prisbelønnede spa-afdelinger med wellness-behandlinger, pools og meget mere lækkert til både krop og sjæl. Læs vores guide til nogle af Sveriges smukkeste slotte og herregårde her og find inspiration til et "retreat" udover det sædvanlige med tid til hinanden, ro, kultur og ikke mindst naturskønhed. 

i
Foto: Mickael Tannus
Häckeberga Slot i Skåne.
Foto: Mickael Tannus

Skærgårdsliv med driverliv

Oplev den svenske skærgård i Vestsverige, Blekinge, Västervik og Stockholm. Prøv de såkaldte skaldyrssafarier, hvor man sejler rundt og fisker skaldyr, hvorefter de enten tilberedes og nydes i naturen eller på en hyggelig restaurant. Eller tag på ø-hop i skærgården – du behøver ikke engang din egen båd men kan komme rundt mellem øerne med skærgårdstrafikken. Tusindvis af små øer ligger i de svenske skærgårde med yndige små fiskelejer og friskt sejlerliv. Hver med deres udseende, som spænder fra de rødbrune skær på vestkysten til den stockholmske skærgård med en rig flora.

i
Foto: Asaf Kliger/imagebank.sweden.se
Smögen is a small island town on Sweden’s west coast. It is a very popular summer destination, known among other things for its excellent supply of fresh seafood and vibrant night life along the 600-metre long wooden pier. An unmistakeable motif from Smögen is the brightly coloured boat houses.
Smögen |
Foto: Asaf Kliger/imagebank.sweden.se

Shop og lop amok i Sverige

Uanset om du er til lækkert skandinavisk design eller helt unikke loppefund, så har Sverige noget for enhver smag. Shoppestemningen i det svenske er skøn, og den svenske krone er lav i forhold til den danske. Få pulsen i vejret i storbyerne, hvor shoppemulighederne er mange og varierede, eller tag ud på landet og besøg nogle af de lokale loppemarkeder og gårdbutikker. Loppemarkeder i Småland er meget populære,  og byder på en masse vilde loppefund. Pak bilen og styr efter tøj, design, kunsthåndværk, gadgets eller gaver. Og sæt gerne lidt tid af til at spise godt. 

i
Foto: Linn Grubbström
Loppefund i Småland.
Foto: Linn Grubbström

Fika: det sødeste adelsmærke

Brug for en sød pause fra hverdagen? På et get-away i Sverige med hygge i hinandens selskab bør ”fika” være en del af opskriften. Fika er nemlig det svenske ord for kaffe og kage, og måske det allermest svenske DNA, man møder i byer og ude på landet. I Sverige er man eventyrligt god til at mikse de søde ingredienser, så resultatet får mundvandet til at løbe, og man under sig selv en pause med kage og kaffe/the til – måske flere gange om dagen. Der er mange prisbelønnede kafferisterier i Sverige, og White Guide er god til at hjælpe med at snuse de bedste bønner op. Se de bedste fika steder i StockholmSkåne og Göteborg

People enjoy drinks and food at a crowded Cafe Magasinet in Gothenburg. The interior is stone floor, brick walls, a glass ceiling and the space is full of green plants.
i
Foto: The Curious Pear
Fika på Kafé Magasinet i Gøteborg.
Foto: The Curious Pear