Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Heliskiing i Nordsverige
Foto: Göran Assner

Aktiviteter

Guide til vilde skioplevelser i Sverige

Skal det være sjovt, særligt eller ekstremt? Sverige byder på stærke oplevelser i hobetal i sneen. Klik skiene på og fryd dig over de store vidder, der står uberørte og venter på dine perfekte s’er. Glæd dig til masser af spænding, fart og tricks.

Skicross

Skiløbet har gennem de seneste år gennemgået en rivende udvikling. Visit Sweden hjælper dig med at få styr på de mange nye begreber, så du kan tale med i liften eller til afterski.

Høj fart, puls og spænding til dig, der konstant søger nye udfordringer. Skicross er en disciplin, hvor man kører om kap med hinanden, enten på tid eller ved siden af hinanden. Ned gennem banen er der anlagt porte, hop og forhindringer, der skal forceres, inden du løfter armene sejrssikkert ved målstregen. Hep på dine venner eller familien – det bliver helt sikkert en sjov oplevelse for fællesskabet. Der er mange skidestinationer i Sverige, der tilbyder denne ekstra dimension til skiløb med baner for både børn og voksne. 

i
Foto: Nisse Schmidt
Skicross er en disciplin for de fartglade skiløbere, der ønsker at køre om kap med hinanden.
Foto: Nisse Schmidt

Heli-skiing

En oplevelser, som ski-entusiaster bare må prøve én gang i livet: heli-skiing. Turen op til fjeldtoppen i helikopter er en særlig oplevelse i sig selv, og forventningen om, hvad der skal til at ske, fylder dig med en boblende fornemmelse. Når helikopteren forlader jer, står I alene i den jomfruelige sne, og herfra er det bare om at nyde øjeblikket og det fabelagtige offpiste ned ad fjeldet. Flere af de velkendte nordsvenske skidestinationer ligger perfekt til heli-skiing og lokker med faldhøjder på op til 1400 meter. 

i
Foto: Göran Assner
Heliskiing er noget alle skientusiaster bør opleve mindst en gang i livet.
Foto: Göran Assner

Offpiste

Ønsker du at teste dine færdigheder på ski af uden for de velpræparerede pister? Og vil du have en naturoplevelse, der sidder i kroppen længe efter, du er kommet hjem? Så er du klar til offpiste skiløb. Glæden ved at lave sit eget s-spor ned ad fjeldet er helt speciel, uanset om det er første eller femogtyvende gang. Heldigvis er Sverige rig på store vidder, så du finder nemt et skisportssted med gode muligheder for offpiste i forskellige sværhedsgrader. Her kan du på én gang forcere terrænet i den smukke ødemark og alligevel være relativt tæt på et liftsystem.

i
Foto: Göran Assner
Flere skisportssteder har offpiste-muligheder i forskellige sværhedsgrader.
Foto: Göran Assner

Snowparks

Det handler om at få luft under skiene, men de skiløbere, der er vokset op med snowparks, bruger ord som drop, rails og jibbing. Du skal dog bare fokusere på at have det sjovt og mærke suget i maven, når der et kort øjeblik ikke er kontakt mellem ski og sne. Det begynder med et lille forsigtigt hop, men mange skiløbere bliver bidt af at lave tricks i luften. Svenske snowparker hører til verdens bedste, og flere destinationer har anlagt mere end én, så der er god variation og forskellige sværhedsgrader. 

i
Foto: Mikko Nikkinen/imagebank.sweden.se
I snowparken i Hassela Ski Resort er det muligt at udføre flere forskellige former for rails, jumps m.m.
Foto: Mikko Nikkinen/imagebank.sweden.se