Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Heliskiing in Borgafjäll, Lappland
Foto: Delix Oppenheim / Folio Bildbyrå

Aktiviteter

Adrenalin-kick på ski

Skiløbet har gennem de seneste år gennemgået en rivende udvikling, og der er kommet flere både sjove, udfordrende og ekstreme skiløb til. Her kan du læse om de mange vilde oplevelser, Sverige byder på i sneen. Så klik skiene på og nyd de store vidder, der står helt uberørte med smukt, hvidt sne, og glæd dig til masser af spænding, fart og tricks.

Offpiste

Ønsker du at teste dine færdigheder på ski af uden for de velpræparerede pister? Og vil du have en naturoplevelse, der sidder i kroppen længe efter, du er kommet hjem? Så er du klar til offpiste skiløb. Glæden ved at lave sit eget s-spor ned ad fjeldet er helt speciel, uanset om det er første eller femogtyvende gang. Heldigvis er Sverige rig på brede vidder, så du finder nemt et skisportssted med gode muligheder for offpiste i forskellige sværhedsgrader. Her kan du forcere terrænet i den smukke ødemark og alligevel være relativt tæt på et liftsystem.

i
Foto: Orsa Grönklitt
Offpiste i Orsa Grönklitt i Dalarna.
Foto: Orsa Grönklitt

Snowparks

Det handler om at få luft under skiene, men de skiløbere, der er vokset op med snowparks, bruger ord som drop, rails og jibbing. Du skal dog bare fokusere på at have det sjovt og mærke suget i maven, når der et kort øjeblik ikke er kontakt mellem ski og sne. Det begynder med et lille forsigtigt hop, men mange skiløbere bliver bidt af at lave tricks i luften. Svenske snowparks hører til verdens bedste, og flere destinationer har anlagt mere end én, så der er god variation og forskellige sværhedsgrader.

i
Foto: Adam Klingeteg
Snowboarding i Kläppen snowpark.
Foto: Adam Klingeteg

Heli-skiing

En oplevelse som ski-entusiaster bare må prøve én gang i livet: heli-skiing. Turen op til fjeldtoppen i helikopter er en særlig og smuk oplevelse i sig selv, og forventningen om, hvad der skal til at ske, fylder dig med en boblende fornemmelse. Når helikopteren forlader jer, står I alene i den jomfruelige sne, og herfra er det bare om at nyde øjeblikket og de fabelagtige offpiste ned ad fjeldet. Flere af de velkendte nordsvenske skidestinationer ligger perfekt til heli-skiing og lokker med faldhøjder på op til 1400 meter. 

i
Foto: Delix Oppenheim / Folio Bildbyrå
Heliskiing in Borgafjäll, Lappland
Foto: Delix Oppenheim / Folio Bildbyrå

Snowboard

Foretrækker du at holde benene samlet på ét bræt, kan du med fordel prøve snowboarding i Sverige. Her kan du opleve suset nedad pisterne i Sveriges ikke mindre end 200 skiområder, eller du kan imponere med udfordrende hop og rails i nogle af verdens bedste snowparks, f.eks. i Kläppen i Sälen. Er du nybegynder på et snowboard kan overgangen fra ski være skræmmende, men med en smule tålmodighed og gå-på-mod vil du opleve en forfriskende og anderledes følelse af skiferie.  

i
Foto: Grönklittsgruppen
Offpiste snowboarding i Orsa Grönklitt i Dalarna.
Foto: Grönklittsgruppen

Skicross

Høj fart, puls og spænding til dig, der konstant søger nye udfordringer. Skicross er en disciplin, hvor man kører om kap med hinanden, enten på tid eller ved siden af hinanden. Ned gennem banen er der anlagt porte, hop og forhindringer, der skal forceres, inden du løfter armene sejrssikkert ved målstregen. Hep på dine venner eller familien – det bliver helt sikkert en sjov oplevelse for fællesskabet. Der er mange skidestinationer i Sverige, der tilbyder denne ekstra dimension til skiløb med baner for både børn og voksne. 

i
Foto: Idre Fjäll
Skicross er en disciplin for de fartglade skiløbere, der ønsker at køre om kap med hinanden.
Foto: Idre Fjäll