Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

På cykel i Vestsverige
Foto: Roger Borgelid

Rejsetips

Guide: Vestsverige for børn

Børn bliver nemt revet med af den gode stemning, som indfinder sig, når familien er sammen om oplevelser. Ikke mindst hvis de indebærer noget med vand, dyr eller simpelthen en god historie. Vi guider dig til spændende aktiviteter, som børnene selv ville pege på, hvis de fik lov at planlægge jeres tur til Vestsverige.

Imponerende fæstninger

Vestsverige giver jer eventyr og historisk action på tre unikke fæstninger. På Karlsborgs fæstning, blev der passet godt på den svenske guldreserve i 1800-tallet. I dag kan børn være med i jagten på en forsvunden skat. På den lille skærgårds-ø, Marstrand, troner fæstningsanlægget Carlsten, her kan familien få en fængslende oplevelse ved at overnatte på soldaterhotellet. Middelalderborgen Bohus fæstning har været under belejring hele 14 gange. I dag er her ganske fredeligt, men ikke desto mindre masser af oplevelser for børn og voksne.

i
Foto: Emelie Asplund/imagebank.sweden.se
Middelalderborgen Bohus ligger på den tidligere norsk-svenske grænse.
Foto: Emelie Asplund/imagebank.sweden.se

Badelande

Er der vand i nærheden, er underholdningen sikret – det ved de fleste børnefamilier. Er I en familie, der elsker vand, så er Skara Sommerland et absolut hit. Alene badelandet er en udflugt værd til det Vestsvenske sommerlandet. Her går det løs med forskellige vandrutsjebaner, der giver mere end almindelig sug i maven. Er I mere til de indendørs badeglæder, så finder I et stort og relativt nyt indendørs badeland i selve Skövde. Arena Skövde er et oplevelsesbad for hele familien – og perfekt hvis ikke hele familien deler ønsket om at ræse gennem vandet hele dagen. 

i
Foto: Arena Skövde
Arena Skövde er et oplevelsesbad for alle i familien.
Foto: Arena Skövde

Dyreparker

Ulv, sneleopard og den sibiriske tiger er dyr, du ikke møder hvor som helst. Men det gør du i dyreparken Nordens ark ved Åby herregård nord for Gøteborg. Dyreparken er et populært udflugtsmål med over 80 af verdens truede dyr. Som en grøn oase i byen ligger Borås Dyrepark, der primært er en zoo for de store afrikanske dyr og de vilde nordiske dyr. Det vil sige, at I her møder elefanter, giraffer, næsehorn og slanger såvel som bjørne, elge og sæler – hver i så naturlige miljøer som muligt.  I Falköping har Wrågården lagt det traditionelle landbrug om til en oplevelsesgård  med masser af aktiviteter.

i
Foto: Tom Svensson
I Nordens Ark kan du bl.a. møde ulve.
Foto: Tom Svensson

Puls og adrenalin

Upzone adventurepark i Borås kan I komme højt op i de fire klatrebaner i trætoppene. Op til 11 meter oppe kravler I rundt i net, passerer balancebomme, svinger jer frem – og suser gennem luften i en svævebane. Banerne har forskellige sværhedsgrader, så det er muligt at begynde allerede, når man er stor nok til at få en sele om livet og kan finde ud af sikre sig selv med karabinerne. Pulsen kommer op, adrenalinen pumper – og selvtilliden vokser i takt med, at I kommer rundt på banen.

i
Foto: Upzone
Upzone Adventurepark er et slaraffenland for vovehalse.
Foto: Upzone

Sov sjovt med børn

Hvorfor ikke lade overnatningen være en oplevelse i sig selv? På Karlsborgs Camping kan I krybe ind i et træstub og putte jer for natten. Stubbene er indrettet med kringlede detaljer, præcist som et barn kan forestille sig en hyggelig troldestue. Tag en overnatning i elg- og hjorteparken Wrågården Bed & Breakfast, hvor I bliver indkvarteret i en elg. Ja, den er god nok: en hytte formet som en elg. Vil du hellere bo i en Karl Johansvamp eller i den giftige fluesvamp? Ved Norrqvarn Hotell & Konferencecenter er der bygget to fantastiske svampe, som hele familien kan bo i.

i
Foto: www.norrqvarn.se
I Norrqvarn Hotell & Konferens kan du bo som smølfe i små svampeformede huse.
Foto: www.norrqvarn.se