Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Gunillaberg i Småland
Foto: Patrik Svedberg

Aktiviteter

Gunillaberg

Tage Andersens smålandske hjertebarn Gunillaberg er med sin fantastiske havekunst blevet et kulturcentrum for hele området omkring Jönköping.

Gunillaberg er åbent for besøgende hele sommeren, og gæster kan betragte Tage Andersens udstilling Kunst – Kultur - Natur og Magi både i haven og inde i den smukke hovedbygning. Det 400 kvm store orangeri, som Tage har opført, rummer udstillinger, oplevelser og koncerter sommeren igennem, og om vinteren bruges det til opbevaring af de sarte eksotiske planter.

”Gunillaberg er et fantastisk sted på jorden”, siger Tage Andersen. ”Her lader jeg den smukke herregårdssalon møde den skønne smålandske natur. Og det var netop det billede, jeg forestillede mig, da jeg første gang så den gulmalede herregård i det dramatiske landskab.”

Det var i 2008, at Tage Andersen overtog Gunillaberg, og efter en indledende renovering af hovedbygningens interiører, kunne karolinergården invitere publikum til den første udstilling i fjor. Gunillaberg har også plads til dyr, spektakulær kunst og flere skulpturelle haveinstallationer, som er så typiske for Tage Andersen.

På kort tid har Gunillaberg udviklet sig til en scene for kulturelle oplevelser af høj rang, og Tage Andersen har blandet andet samarbejdet med The Royal Ballet og kendte danske og svenske operastjerner og musikere.

Småland

De fleste børnefamilier kender allerede til Småland gennem Astrid Lindgrens vidunderlige historier, som også vækkes til live i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby. Og hele Småland er præcis lige så mageløst et sted for børn. De røde huse, tusinde søer og enorme naturreservater er bare noget af det, der gør regionen til et skattet feriemål for familier. Her kan i fråse i kulturelle og gastronomiske oplevelser, nyde livet på en ødegård, gå på opdagelse i Glasrikets store og små glasværker og udfordre hinanden i en duel i det vilde vest High Chaparral.

Hovedside