Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Häckeberga Slot i Skåne
Foto: Häckeberga Slott

Overnatning

Häckeberga Slot

I helt vidunderlige omgivelser på en af de syv holme ude i Häckebergasøen troner det pragtfulde slot Häckeberga. Her kan du overnatte, spise godt og nyde livet i den frodige natur.


Som i et eventyr ligger slottet ude på en holm omgivet af vand og fantastisk natur. Den nuværende slotsbygning blev opført i 1870’erne, men har aner tilbage til 1300-tallet, da Skåne var dansk. Stedet var blandt andet beboet af Niels Nielsen Brock og Holger Ulfstrand, også kaldet kongen af Skåne.

Gastronomiske oplevelser i afslappet slotsatmosfære

I dag er slottet et sted for gastronomiske oplevelser i afslappet slotsatmosfære midt i det store naturreservat ved Häckebergasøen udenfor Genarp, blot 30 km øst for Malmø. Tag et par praktiske sko med og begiv dig ud i naturen, hvor du har gode chancer for at se hjorte og rovfugle. Vandreruten rundt om søen tager cirka 1 ½ time, og bagefter kan du, med skærpet appetit, nyde Häckebergas gastronomi i en smuk slotssal. Restaurantkøkkenet fokuserer på skånske smage og lokale råvarer. Menuerne følger sæsonen, og du tilbydes en vinpakke med udvalgte passende vine. Er du glad for øl, kan du smage på spændende ølsorter fra lokale mikrobryggerier. Desuden findes spændende alkoholfrie alternativer. Häckeberga slot er med på White Guides liste over kvalitetsrestauranter. 

Bo i harmoni med omgivelserne

Hotelværelserne er fordelt på selve slottet og annekset Jaktpaviljongen.Alle værelser har eget bad, tv og wifi. Værelserne er forskellige, men i harmoni med slottet og omgivelserne. Häckeberga tilbyder flere fordelagtige overnatningspakker inklusive middag, som passer både private og firmaer. Häckeberga slot ligger ikke langt fra mange attraktive udflugtsmål i Skåne og med nærhed til både Malmö, Lund og Ystad. Du kan opleve kysten, byen og kulturen på samme dag. Der er flere fine golfbaner i området, og du kan leje en robåd og fiske i Häckebergasøen (juli til marts). Året rundt kan du bo kongeligt på Häckeberga slot og nyde smuk natur og kulinariske måltider.