Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Gulerødder fra gårdbutik i Halland
Foto: Region Halland

Overblik

Hallands gårdbutikker

I Halland, hvor havet møder de bølgende marker, dybe skove og søer, får du nye smagsoplevelser hver dag. Det varierede landskab er nemlig grundlaget for en myriade af gårdbutikker – hver med sine specialiteter.


Lokale lækkerier og friske råvarer såsom frugt og grønt, ost, kød, fisk, rodfrugter og meget andet, finder du i Hallands gårdbutikker. Følg duften af den gode smag rundt i Halland og tag inspiration og delikatesser med hjem til dit eget køkken.

Öströö Fårfarm

Midt i den smukke bøgeskov i Tvååker ligger Öströö Fårfarm. Gårdens historie strækker sig helt tilbage til 1300-tallet, men er i dag en moderne fårefarm med økologisk fåreavl. I gårdbutikken, Köttboden, kan du ose rundt og få en smagfuld oplevelse med de mange forskellige delikatesser som pølser, patéer, lammekød, frisk marmelade, krydderiblandinger og de hjemmebagte, knasende brødskorper. Lige ved siden af, i den lille røde hytte, kan du forberede dig på den kølige tid. Her finder du de lækreste lune sager fremstillet i fåreskind. Er du fristet af de mange herlige dufte på fårefarmen, og vil du ikke bare nøjes med smagsprøver, kan du besøge brændevinskælderen fra 1700-tallet, hvor der serveres mad og kaffe. I caféen kan du fylde en picnickurv med smørrebrød, hjemmebagt kaffebrød og økologisk kaffe lige til at tage med ud på de åbne vidder på en guidet lammesafari, hvor de kåde lam springer rundt og nyder livet.


Ugglarps Grönt

Brødrene Mikael Jidenholm og Martin Larsson har skabt sig et navn inden for frugt og grønt, som får både svenske og udenlandske stjernekokke til at nikke indforstået anerkendende til hinanden. Ugglarps Grönt er navnet, og gårdbutikken ligger lige syd for Falkenberg. De to brødre har i den grad skabt en grøn succes med deres innovative tilgang til dyrkning af frugt og grønt, som du finder et bredt sortiment af i gårdbutikken året rundt.

Särdals Kvarn

Ved Hallands smukke kystvej lidt nord for Halmstad tårner en af Nordens største møller sig hele seks etager op. Møllen var i drift indtil 1967, og i dag er Särdals Kvarn omdrejningspunkt for en masse forskellige aktiviteter. Du kan hygge dig med lidt at spise eller drikke i den stemningsfulde have, og skal du samle lidt appetit først, så husk endelig at besøge møllebutikken. Her finder du forskellige safte, marmelader og geléer fra familieforetagendet HAFI og delikatesser fra et stort antal hallandske fødevareproducenter.


Hallands Toscana – slow valley Ätradalen

Når du besøger Halland, er slow valley Ätradalen, ikke til at komme udenom, hvis du har den mindste interesse i bæredygtig livsstil. Her er den bæredygtige tankegang ikke blot forbeholdt dyrkning af råvarer, men et princip for hele egnens livsførelse. Som gæst i Ätradalen bliver du draget ind i en måde at leve livet på i roligt tempo, i harmoni med den smukke natur og med fokus på velsmag i de lokalt producerede madvarer. Glæd dig til at besøge en disse gårdbutikker:

Skrea Ost

De to nabogårde Kullagård og Kullsgärde er gået sammen for at blive specialister i lokal osteproduktion, Skrea Ost. I gårdmejeriet på Kullagård fremstilles cremede dessertoste, hårde oste, friskost og grillost af økologisk mælk fra Kullsgärde. I den lille gårdbutik i Skrea sælges foruden ost også KRAV-certificeret yoghurt og mælk i løs vægt.

Eko-logiskt koncept

Den bæredygtige tanke, som flyder gennem slow valley Ätradalen, er manifesteret i butikken Eko-logiskt koncept i Falkenberg. Områdets egne økologiske produkter frister på hylderne sammen med den velkendte og hyggelige duft af kaffe, der er hentet ind fra kafferisterier i nærheden. Alt, hvad du finder i denne butik, er giftfrit og uden unødvendige tilsætningsstoffer, så du kan købe ind med god samvittighed. Blandt andet hudplejeprodukter, boligudstyr, legetøj og børnetøj.

Sörby Naturhälsogård

Giv dig selv en pause, pust ud og få genopladet batterierne i de skønneste omgivelser: Sörby Naturhälsogård tilbyder retreat med økologisk Bed & Breakfast. Hver dag dækkes der op til en herlig morgenmadsbuffet, hvor fx mange af grøntsagerne kommer direkte fra gårdens egne marker. Du finder også en slow food-restaurant med fortrinsvist vegetariske og økologiske retter tilberedt af lokale råvarer.

Tångagård gårdbutik

Gennem 13 generationer har den samme familie drevet Tångagård, hvor du i dag finder en særdeles velassorteret gårdbutik med grøntsager og kartofler. Du kan vælge at købe i butikken eller selv høste dine grøntsager direkte på markerne. Udvalget er afhængigt af årstiderne, men familien dyrker alt fra bønner, broccoli og blomkål til grønkål, agurker og kartofler. Pluk løs i de knasende sprøde sager, der naturligvis er dyrket uden brug af kunstgødning og kemiske sprøjtemidler.

Halland

Halland er præget af sin lange, enestående kyst med kilometervis af hvide badestrande mod syd og dramatiske klippestrande længere mod nord. Her kan du solbade, surfe og meget mere på nogle af Sveriges mest berømte strande, som Tylösand, Skrea, Mellbystrand og Apelviken. Du kan også tage et smut til regionens populære kystbyer eller udforske indlandet, hvor du finder frodige skove, levende landsbyer og magiske søer ideelt til vandring, cykling, ridning og fiskeri. Du kan også koble helt af på spa-retreat eller spille golf på nogle af Sveriges bedste anlæg i og omkring Halmstad. Mulighederne er uendelige!

Hovedside