Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Halmstad centrum, Halland
Foto: Destination Halland

Destination

Hallands hyggelige byer

Hallands smukke kyststrækning omtales ofte som den svenske riviera, der summer af liv og tilbagelænet feriestemning året rundt – og særligt intenst i og omkring byerne. Varberg, Falkenberg og Halmstad har hver deres charme, men den historiske og kulturelle rigdom har de til fælles – og naturligvis deles de også om de lange strande og Kattegats blå bølger. Nyd et luksuriøst spaophold, vandsport på alle tænkelige måder, gastronomi på højt plan og svenske specialiteter af lokale råvarer foruden shopping i de hyggelige gader.

Halmstad

Med en historie helt tilbage til 1200-tallet er Halmstad en interessant by at gå opdagelse gennem tiden i med blandt andet en galgebakke fra en – heldigvis – fjern tid. Men byen er faktisk mere kendt for sine muntre sider, gode mad og en varieret natur, du nemt kommer ud i fra byen på gåben eller cykel. Golfspillere kan slå ud på hele 12 forskellige baner og tage en hviledag på den fantastiske strand Tylösand, hvor det luksuriøse Tylösand Hotel også ligger og inviterer til legendarisk after beach party.

i
Foto: Pamela.se
Det populære After Beach event i Halmstad, Halland.
Foto: Pamela.se

Varberg

Byen, du gerne vil besøge igen og igen. Varberg er en gammel kurby, hvor den klassiske badeby-stemning stadig lever i bedste velgående. Perfekt til en aktiv ferie kombineret med skønne spabehandlinger på fx Varberg Kusthotel og et velgørende besøg i det historiske Kallbadhuset, der er bygget på pæle i havet. Er du til bræt og bølger, finder du et af Sveriges vel bedste surfspots i Apelviken, der samtidig er en familievenlig badestrand. Glæd dig desuden til seværdigheder, shopping og dejlig mad i smukke omgivelser.

i
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se
I Sverige kaldes udendørs badeanstalter som regel for 'kallbadhus'. Her kan man svømme i havet, få varmen i saunaen eller slappe af i restauranten. De udendørs badeanstalter blev populære i Sverige i midten af det 19. århundrede.
Varberg |
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

Falkenberg

Der er en helt speciel sanselighed over Falkenberg, ikke mindst takket være en eminent madscene, der i stor stil tiltrækker foodies. Her kan du spise dig gennem den ene specialitet efter den anden og stadig have appetit på mere af alt det lækre – fisk, skaldyr, oste, øl, chokolade og meget mere. Derudover byder Falkenberg på strande og strandhoteller i topklasse, charmerende små stræder i den gamle bydel, borgruin og shopping, der kan tage pusten fra dig.

i
Foto: Marie Hidivi/Region Halland
Fika i Borgmästargården i Falkenberg, Halland
Foto: Marie Hidivi/Region Halland