Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Piger med is i Halland
Foto: Philip Liljenberg

Overblik

Hallands iskiosker

Når solen bager, er det heldigvis godt, at Halland har masser af iskiosker. Mange af dem sælger lækre hjemmelavede isspecialiteter, så hop i sommertøjet, og sæt kursen mod Sveriges solkyst!


Åsa Glasscafè uden for Kungsbacka

Kommer du kørende fra Gøteborg, passer det godt med en ispause ved Kungsbacka. Åsa Glasscafè ligger i hjertet af det lille samfund Åsa tæt på havet. Isen, som serveres her, kommer fra SIA Glass, og du kan vælge mellem alt lige fra softice og slush-ice til milkshake, smoothies og masser af andet godt! Og så har de et spændende udvalg til allergikere!

Röda Stugan i Kungsbacka

Ester Gelato er flyttet ind i Röda Stugan! Her finder du italiensk is, hjemmelavede vafler, gaver og brugskunst.

World of Riccardo i Halmstad

Er du i Halmstad, så kig ind forbi World of Riccardo, en italiensk is- og antipastibar. Riccardo laver isen på Möllegård, præcis som familien har gjort det i generationer, og slutresultatet smelter bogstaveligt talt i munden. Her får du is af allerbedste kvalitet lavet på friske ingredienser, og som desuden har et lavt fedtindhold. Mælk, fløde, bær, frugt, ægte vanilje, nødder og chokolade blandes elegant, og de besøgende kan vælge mellem ca. 25 forskellige smagsvarianter, som præsenteres på en unik, italiensk måde. Hvis du vil sidde ned og nyde øjeblikket, så er navnet på iscaféen og antipastibaren DOLCE & VERDE. Dette var tidligere en ko- og hestestald, som nu er lavet om til en charmerende café i norditaliensk stil med plads til 80 gæster.


Bräutigams

Bräutigams er et velrenommeret konditori, som kan bryste sig af at have produceret is siden 2006, men de har faktisk lavet is i endnu længere tid. Isen her er mere som italiensk gelato med både italienske og svenske smagsvarianter, som biscotti, zabajone, havtornsorbet og blåbær, og du kan enten købe isen i kugler eller i 1/2-liters bokse, som du kan tage med hjem.

Sjömackens Glasscafé

Sjömacken Glasscafé i Gottskär ligger helt nede ved havnen. En hyggelig iskiosk med en eventyrlig udsigt, skønne gammeldags vaffelis med hjemmebagte vafler og en hjemlig atmosfære blandt bådene.

Strand Bar & Restaurang i Mellbystrand

Hos Strand Bar & Restaurang får du både asiatisk mad, strandbar og en separat isbar. Kombinationen er strålende – kokkene tryller lækre thailandske retter frem, baseret på de bedste råvarer, og derefter kan du indtage desserten i den skønne isbar. En rigtig vinderkombi her i sommeren!

Skøn afkøling på Skrea strand

Ishuset på Skrea strand byder på ægte hallandsk is, og den store café har en menu med intet mindre end 50 forskellige slags is. Isen kommer fra SIA Glass i Slöinge, og der laves is fra morgen til aften efter en hemmelig opskrift.

Ishuset Glassbiten midt mellem Halmstad centrum og Tylösand

Her får du den lækreste is fra Engelholms Glass i et hyggeligt miljø, og stedet ligger perfekt midt mellem Halmstad centrum og Tylösand. Glassbiten har et bredt udvalg af smagsvarianter, og vaflerne er selvfølgelig hjemmelavede!

Hello – takeaway i Halmstad centrum

Midt inde i Halmstad centrum ligger Hello – takeaway. Hvis du godt kan lide ægte italiensk is, er du kommet til det rette sted. Her serveres der også frozen yoghurt og tærter og salater – med andre ord får du her en skøn pause midt i shoppingen!

Glasscafé Tre Toppar

I det gamle postkontor i den hyggelige fiskerlandsby Träslövsläge finder du iscaféen Glasscafé Tre Toppar. Her laves isen efter en hemmelig opskrift, og der er masser af forskellige smagsvarianter at vælge imellem, plus toppings, saucer, hjemmelavet syltetøj, vafler og flødeboller.

Læs mere om iskiosker i Halland.

Mad og drikke i Halland

Hallands madkultur er en afbalanceret kombination af kyst og indland, der kan opleves i regionens mange restauranter, caféer og kroer. At gå ud og spise i Halland er en tur udi det kulinariske, hvor du kan forvente friske råvarer fra havet, søerne, elvene, markerne og skovene. Især skaldyr er en specialitet, men regionen er også kendt for grønkål, hyldeblomster, den stærke peberrod og naturligvis den glinsende laks. Velbekomme!

Hovedside