Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Halmstad Golfklubb
Foto: Halmstad Golfklubb

Aktiviteter

Halmstad Golfklubb

Halmstad Golfklubb rangerer som en af Sveriges allerbedste golfanlæg og byder på 2 fantastiske skov- og parkbaner. Norra Banan havde værtsskabet for Solheim Cup i 2007. Södra Banan er også en skøn og fascinerende perle. Gennemgående top-kvalitet og lynhurtige greens er stikord for hvad der møder spillere her.

Banebeskrivelse

Norra Banan snirkler sig fremover gennem smukt fyrretræslandskab. Banen er i top stand til enhver tid, og de dygtigste golfere præsenteres for masser af udfordringer. 18-hulsbanen er lang sammenlignet med Södra Banan, og i tillæg er den smykket med en håndfuld doglegs, der kræver strategisk spil.

Södra Banan Södra er smal og stiller krav til strategiske evner. Blandt medlemmerne kaldes dette for Halmstad GK´s skjulte perle – de fleste greenfee-spillere vælger at starte på førstnævnte. De der spiller begge baner er garanteret mindeværdige runder i et historisk miljø og en herlig atmosfære.

Miljø og træningsfaciliteter

Klubben har flotte træningsområder, klubhus og restaurant. Værd at notere er, at Halmstad GK ligger blot få hundrede meter fra Tylösand Strand, der er kåret til Sveriges bedste strand. Golfklubben blev etableret i 1930, men efter nogle års spil på provisorisk bane påbegyndtes arbejdet med at bygge en 18-hulsbane i 1935. Arkitekt på projektet var Rafael Sundblom. Banen blev godkendt af Svenska Golfförbundet i 1938.

Den næste 9-hulssløjfe blev tegnet af Nils Sköld, og sammen med de 9 sidste huller på den gamle bane blev det, der i dag kaldes Norra Banan, åbnet for spil i 1967. I 1975 startede den britiske banearkitekt Frank Pennink med at tegne 9 nye huller. Sammen med de oprinnelige 9 første huller på den gamle bane blev det, der i dag kaldes Södra Banan, åbnet i 1979. Senere ændringer er foretaget efter anvisninger fra banearkitekterne Frank Pennink og hans efterfølger Donald A. Steel.

Overnating

Halmstad Golfklubb samarbejder med flere hoteller i nærheden om golfpakker. Se klubbens hjemmeside for yderligere information.

Find aktuelle tilbud her.

Golf i Halland

I og omkring Sveriges golfhovedstad, Halmstad i Halland, finder du fantastiske golfbaner i et dejligt, varieret miljø langs kysten.

Hovedside