Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Halmstad i Halland
Foto: Destination Halland

Destination

Halmstad

Hallands største by med dejlige oplevelser for alle! I Halmstad skal man ikke bevæge sig langt for at finde skønne strande, dybe skove og fantastiske fiskesteder. Golfbanerne ligger tæt, og lufthavn og banegård er tæt på byen!

Et af byens absolut førende attraktioner er badeparadiset Tylösand. Området lokker rigtigt mange besøgende til på grund af den brede strand, forlystelseslivet, Per Gessles kendte Hotel Tylösand og den anerkendte golfbane, der arrangerede Solheim Cup 2007.

"Nyd musikken og aftensolen og med en kølig drink i hånden"

Rejsejournalister har sågar bragt Tylösand på listen over verdens 100 bedste strande. Der er hele fire kilometer strand at boltre sig på, så der bliver aldrig kamp om pladsen. Fint sand, børnevenligt vand, blåt flag og de skønneste klitter. I højsommeren vogter livredderne over stranden fra livreddertårnet, så her kan man føle sig sikker på, at der bliver passet på.

Når solen begynder at sænke sig sidst på eftermiddagen, starter livemusikken på den legendariske ”After Beach” på Solgården ved Hotel Tylösand.

Der afholdes i øvrigt også mange koncerter med kendte navne på programmet. Så der er rig mulighed for at nyde musikken med aftensol og vind i håret, en kølig drink i hånden og omgivet af lutter glade mennesker.

På Hotel Tylösand findes der også et spændende kunstgalleri (Tres Hobres Art) med forskellige slags kunstværk (fotografi, skulptur, maleri). Galleriet indeholder også de fleste af de guld- og platinplader Per Gessle har modtaget for sine solo albums, med Roxette og de "Gyldne tider".


Også i byens centrum findes der rigeligt med kunst - få et kort på turistbureauet og tag en tur rundt byen, og oplev de forskellige skulpturer - b.la. Picassos "Head of a Woman"og Carl Milles "Europa og tyren". Der findes også to kunstmuseer i byen.

Halmstad byder også på et stort antal sjove attraktioner for børnene som f.eks. eventyrs-badeland og legeland. Byen har også et kendt kunstmuseum for de kulturinteresserede. Fra Halmstad kan I let komme længere ind i Halland, hvor den storslåede natur rummer store muligheder for lystfiskeri, vandring, turcykling og ture med kano på søer og åer.

Halmstad er desuden Hallands golfdestination nummer ét med over 10 baner af forskellig karakter lige i nærheden. I kan opleve et væld af musik-, kunst- og sportsarrangementer i årets løb, og et par af højdepunkterne er den årligt tilbagevendende Internationale Gadeteater-festival i starten af August. Om sommeren kan I opleve en næsten kontinental stemning på byens gader og pladser.

Halland

Halland er præget af sin lange, enestående kyst med kilometervis af hvide badestrande mod syd og dramatiske klippestrande længere mod nord. Her kan du solbade, surfe og meget mere på nogle af Sveriges mest berømte strande, som Tylösand, Skrea, Mellbystrand og Apelviken. Du kan også tage et smut til regionens populære kystbyer eller udforske indlandet, hvor du finder frodige skove, levende landsbyer og magiske søer ideelt til vandring, cykling, ridning og fiskeri. Du kan også koble helt af på spa-retreat eller spille golf på nogle af Sveriges bedste anlæg i og omkring Halmstad. Mulighederne er uendelige!

Hovedside