Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Udsigt over Helsingborg og Øresund
Foto: Familjen Helsingborg

Destination

Helsingborg

Helsingborg ligger bare 20 minutters hyggelig færgetur fra Helsingør. Når du træder i land, befinder du dig midt i centrum med Kärnan, Dunkers Kulturhus, dejlige shoppegader og masser af gode restauranter.


Berømte restauranter

Elegante restauranter, hyggelige kroer og små caféer ligger meget tæt i Helsingborg, hvor der er mange dygtige kokke, som tryller med egnens gode råvarer. Allerede på Järnvägsgatan, lige overfor færgelejet, finder du den kulinariske restaurant, Gastro, som er en af Sveriges allerbedste. Her får du smuk, eksperimentel mad med skandinaviske smage og forkærlighed for skånske råvarer. KOL & Cocktails er både en restaurant og en bar med spændende drinks og hyggelig atmosfære. Restauranten fokuserer på kulgrillede delikatesser fra kød og fisk til grøntsager og brød. På Drottninggatan 35 serveres mad med inspiration fra hele kloden. Du er ligeså velkommen til bare at få en drink i baren, som når I er 14 personer, der har booket langbordet for at hygge jer og spise godt sammen. Helt ude ved Øresunds vandkant ligger Sillen & Makrillen med panoramaudsigt over havet og Danmark. Køkkenet fokuserer på fisk og skaldyr og arbejder udelukkende med de bedste råvarer fra lokale leverandører.

Mesterlig kaffe og prisbelønnet øl

Når du er i Helsingborg, skal du unde dig selv en rigtig god kop kaffe. Helsingborg har en lang kaffetradition med den skånske kaffe Zoégas, som blev grundlagt i 1881. Prøv den velsmagende stærke kaffe i Zoégas café og butik på Drottninggatan. 

I Helsingborg er der to fine prisbelønnede bryggerier; Helsingborg Bryggeri og Brewski. Begge bryggerier producerer lokal øl i mindre skala, og begge er kendt for øllets gode kvalitet. I samme lokale som Helsingborgs Bryggeri finder du Oxhallen, et madmarked med delikatesser fra lokale madproducenter samt bryggeriets øl (åbent lørdage 10:00-15:00).


Seværdigheder i Helsingborg

Dunkers Kulturhus er Helsingborgs kulturelle vartegn, hvor spændende arkitektur, skiftende udstillinger, galleri, international musikscene og kunstneriske udfoldelser mødes og skaber store oplevelser.

Tæt på centrum kan du blandt andet lytte til byens eget symfoniorkester i den smukke funkisbygning, der rummer Helsingborgs Konserthus.

Kärnan er Helsingborgs middelalderlige forsvarstårn, der med sin hævede placering midt i byen er en enorm stemningsspreder. På Stortorget står statuen af Magnus Stenbock, den eneste ikke-kongelige svensker, der er blevet hædret med en rytterstatue for sit heltemod i krigen mod de farlige danskere.

I udkanten af centrum kan du besøge Friluftsmuseet Fredriksdal, som viser den skånske natur- og kulturhistorie. Du kan opleve bondehuse, herregårdsmiljøer og bykvarterer med håndværkerkultur og brostenscharme. Endvidere er der en smuk park med gamle husdyr og en særlig rosenhave.

Du bør også besøge Sofiero Slot, tidligere sommerresidens for den svenske kongefamilie og dronning Ingrid, da hun var barn. Nu om stunder er Sofiero en elsket kulturinstitution med en stor park, direkte ned til Øresund og berømte rododendronbede. Slottet byder på skiftende udstillinger og koncerter.


Udenfor city sker der også noget

Er du interesseret i lokale delikatesser, landlig boligstil og kunsthåndværk, skal du køre ud til Vallåkra udenfor Helsingborg. I det smukke naturreservat ligger Wallåkra Stenkärlsfabrik, som fremstiller krus og potter af egnens ler. Du kan oven i købet prøve at dreje ler selv.

Besøg Tomatens Hus, der sælger tomater, hjemmelavede marmelader og himmelsk tomatsovs. Husk at købe et par tomat- og chiliplanter samt nogle krydderurter med hjem.

Butikken Enkla Ting er et paradis for alle, der elsker det enkle og smukke. Møbler, tøj og planter går op i en højere enhed. Hvis du er sulten, kan du slå dig ned i gårdens hyggelige café.

Lige syd for Helsingborg ligger det yndige fiskeleje Råå med brostensstræder, gamle huse, små butikker og hyggelige caféer. Smut også ned i havnen, som oser af atmosfære og aflæg et visit på Råå museum for fiskeri og søfart.

6 km nordøst for Helsingborg ligger Väla Centrum, et stort lyst og lækkert indkøbscenter med 180 butikker og en masse restauranter - Sydsveriges største shoppemekka.