Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Naturreservatet på Kullaberg, Skåne
Foto: Apelöga/imagebank.sweden.se

Destination

Höganäs og Kullahalvøen

Fra at være en beskeden provinsby med minedrift og keramikfremstilling har Höganäs udviklet sig til at være et moderne og populært centrum såvel for hele Kullahalvøen, som de mange turister der valfarter hertil. Især beliggenheden ved havet med en stor fin sandstrand og havnepromenade midt i byen er enestående, og bevæger du dig længere op af Köpmansgatan, finder du gamle huse, caféer, restauranter og små butikker. Videre ud af Storgatan kan du opleve Höganäs Museum og kunsthal med en interessant samling af keramik og kunst.

Keramik, outlets og lækre råvarer

I udkanten af byen ligger den populære torvehal Höganäs Saluhall i gamle fabrikshaller. Her mødes masser af mennesker for at spise i restauranten og caféen, eller shoppe i nogle af de spændende butikker med mode, kunst og delikatesser. Lige i nærheden finder du de store outlets med varer til fabrikspriser. Her sælges blandt andet mærkevarer som Iittala, Fiskars og Kosta Boda samt tøj, sko og meget andet. Udover Höganäs er der flere charmerende små byer, heriblandt den gamle badeby Mölle. På vej gennem landskabet vil du se skilte til gårdbutikker, der sælger egnens fine råvarer.

i
Foto: Höganäs Kommun
Saluhall torvehal i Höganäs.
Foto: Höganäs Kommun

Hav, klipper, grotter og grønne enge

Naturen er meget smuk på Kullahalvøen, som er omgivet af hav, og hvor landskabet varierer mellem grønne enge, skove og høje klipper. Tag op til Kullens fyr med milevid udsigt over havet og Danmark. Gå en tur i det store reservat med klipper, grotter og smukke bøgeskove. Følg med på hvalsafari, tag på cykel- eller vandretur eller spil golf på en af de smukke golfbaner. På Kullahalvøen er der masser af udendørs aktiviteter at vælge mellem.

i
Foto: Apelöga/imagebank.sweden.se
Kullaberg.
Foto: Apelöga/imagebank.sweden.se