Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

The entrance to the icehotel made of ice, packed snow , reindeer pelt and antlers.
Indgangen til ishotellet i Jukkasjärvi
Foto: Hans-Olof Utsi/imagebank.sweden.se

Overnatning

Hotel-overraskelser i Sverige

Her kan du se fem unikke design- og koncept-hoteller i Sverige, som giver en helt ny dimension på hotelophold. Tag en weekend eller miniferie i Sverige, hvor selve hotellet er centrum for oplevelsen. Vi tør love at disse hoteller vil blive en oplevelse og give minder for livet.


Hvem har sagt, at overraskelserne og de sjove oplevelser stopper, når man lukker dørene til hotelværelset? Sverige har mange hoteller, hvor selve overnatningen er en helt central del af total-oplevelsen. Vi har udvalgt fem, hvor placeringen, indretningen og stemningen er helt unik. Vi flyver fra ufoen i trætoppen og lander i den dybeste mineskakt.

Ufoen er landet

I det nordlige Sverige, cirka 100 kilometer fra Luleå, åbnede et helt specielt hotel i 2010, Treehotel. Idéen er at kombinere udsigten fra trætroppen med en unik design-oplevelse. Alle værelserne er forskellige og er skabt med hjælp fra førende skandinaviske designere. Der kommer hele tiden nye værelser til, men allerede nu kan man overnatte i fuglereden, spejlkuben eller ufoen, der er landet i trætoppen.


Gå under vandet

I søen Mälaren 60 kilometer fra Stockholm har man mulighed for at indlogere sig på et helt enestående hotel. Det lille hotel, Utter In, der kun rummer et enkelt værelse, består af et flydende dæk og en kabine under vandet, hvor man kan følge med i, hvad der bevæger sig i søen. Når du putter dig i sengen, kommer der måske en fisk forbi vinduet og ønsker dig godnat.

Køl ned

Når vinterkulden har lagt sig over Kiruna i Lapland, er det ved at være højsæson for byens mest berømte hotel. Ishotellet på over 5000 kvadratmeter bliver bygget hver vinter. Hotellet har været omtalt i alverdens magasiner og det forlyder, at man ikke fryser i sengene, der er isoleret med rensdyrskind. Ishotellet har dog også en ”varm overnatning”.

Teltferie de luxe

Teltferie i Stockholms skærgård? Glem alt om din barndoms teltferier på hårde liggeunderlag i indeklemte telte. Island Teltene byder på lækkert indrettede telte med rigtige senge og en komfort, du kender fra de bedste hoteller. Når du ser ud over den spejlblanke skærgård véd du, hvorfor denne oplevelse er helt unik.

Sov i minen

Her kan du være helt sikker på ikke at blive vækket af larmende naboer. Den eksklusive suite er indrettet 155 meter under jorden i den berømte sølvmine fra 1500-tallet. Overnatningen inkluderer en kurv med mad og drikke, så du kan klare dig gennem natten, men det er selvfølgelig altid muligt at få fat i receptionen på overfladen. Sala Silvergruva har dog også mere traditionelle hotelværelser på overfladen.