Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Ramoa Adventure Village i Småland
Foto: Ramoa/Smålands Turism

Overnatning

Hotel-overraskelser i Sverige

Her kan du se en række unikke design- og koncept-overnatningssteder i Sverige, som giver en helt ny dimension på hotelophold. Tag en weekend eller miniferie i Sverige, hvor selve overnatningen er centrum for oplevelsen. Vi tør love at disse hoteller vil blive en oplevelse og give minder for livet.


Hvem har sagt, at overraskelserne og de sjove oplevelser stopper, når man lukker dørene til hotelværelset? Sverige har mange hoteller, hvor selve overnatningen er en helt central del af total-oplevelsen. Vi har udvalgt ni, hvor placeringen, indretningen og stemningen er helt unik. Vi flyver fra ufoen i trætoppen og lander i den dybeste mineskakt.

Stedsans i Halland

Hvis navnet lyder bekendt er det fordi de to danskere bag restaurantkoncept, Stedsans, har besluttet at rykke ud i de svenske skove, nærmere bestemt i Halland. ”Stedsans in the Woods” ligger midt inde i skoven, og beliggenheden har indvirket på både mad, indretning og service. Menuen er en direkte forlængelse af omgivelsernes vilde planter, svampe og bærbuske samt folkene bags enorme køkkenhave.

Nyrup naturhotel - luksuscamping

Nyrups Naturhotel er en oplevelse for både krop og sind. Vil du bo i din egen Jurt, vågne op midt i naturen og nyde udsøgt gastronomi tilberedt af friske råvare over bål, så skal du besøge Nyrup i Skåne. Stedet er en perle, der samler åndelig velvære og luksuøs campingstil (glamping!) med kvalitetsråvare fra egnen.  

72 hour Cabin

72 hour Cabin, dækker over 8 gIashytter sat op i den Vestsvenske natur. Her venter et eventyr, du vil få svært ved at slippe igen. Du overnatter i en komfortabel seng med glas til alle sider omgivet af bjerge, dybe skove, grønne enge og søer, hvor end du vender blikket hen.

Ramoa - din egen ø i Småland

Vil du have den ultimative naturoplevelse skal du bo på din egen ø. På Ramoa får du naturen helt ind i kroppen, når du i kano sejler ud til dit lille hus på den lille ø midt i den smukke dybe sø. Hver morgen får du bragt en kurv med lokale råvare og frisk kaffe, mens du ser solen stå op fra sengen i til lyden af fuglene og skoven. 

Ufoen er landet

I det nordlige Sverige, cirka 100 kilometer fra Luleå, åbnede et helt specielt hotel i 2010, Treehotel. Idéen er at kombinere udsigten fra trætroppen med en unik design-oplevelse. Alle værelserne er forskellige og er skabt med hjælp fra førende skandinaviske designere. Der kommer hele tiden nye værelser til, men allerede nu kan man overnatte i fuglereden, spejlkuben eller ufoen, der er landet i trætoppen.

Gå under vandet

I søen Mälaren 60 kilometer fra Stockholm har man mulighed for at indlogere sig på et helt enestående hotel. Det lille hotel, Utter In, der kun rummer et enkelt værelse, består af et flydende dæk og en kabine under vandet, hvor man kan følge med i, hvad der bevæger sig i søen. Når du putter dig i sengen, kommer der måske en fisk forbi vinduet og ønsker dig godnat.

Køl ned

Når vinterkulden har lagt sig over Kiruna i Lapland, er det ved at være højsæson for byens mest berømte hotel. Ishotellet på over 5000 kvadratmeter bliver bygget hver vinter. Hotellet har været omtalt i alverdens magasiner og det forlyder, at man ikke fryser i sengene, der er isoleret med rensdyrskind. Ishotellet har dog også en ”varm overnatning”.

Teltferie de luxe

Teltferie i Stockholms skærgård? Glem alt om din barndoms teltferier på hårde liggeunderlag i indeklemte telte. Island lodge byder på lækkert indrettede telte med rigtige senge og en komfort, du kender fra de bedste hoteller. Når du ser ud over den spejlblanke skærgård véd du, hvorfor denne oplevelse er helt unik.

Sov i minen

Her kan du være helt sikker på ikke at blive vækket af larmende naboer. Den eksklusive suite er indrettet 155 meter under jorden i den berømte sølvmine fra 1500-tallet. Overnatningen inkluderer en kurv med mad og drikke, så du kan klare dig gennem natten, men det er selvfølgelig altid muligt at få fat i receptionen på overfladen. Sala Silvergruva har dog også mere traditionelle hotelværelser på overfladen.