Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Hotel Skansens kallbadhus i Båstad.
Foto: Mikael von Porat

Overnatning

Hotel Skansen i Båstad

Siden forrige århundredeskifte har badegæster, livsnydere og tennisfolk valfartet til Hotel Skansen i Båstad. Hotelanlægget ligger direkte ved havet og lige midt i begivenhedernes centrum.

Fra Nobel til Wozniacki

Ludvig Nobel brugte hotellet til teselskaber i sine glansdage, og kong Gustav V var en flittig gæst, som også deltog i forløberen til Swedish Open – de svenske tennismesterskaber, der sammen med WTA/ATP turneringerne lokker helt store stjerner som Caroline Wozniacki til Båstad år efter år.

Udover de hektiske tennisuger i juli, hvor det simpelthen vrimler med mennesker, er Hotel Skansen et eftertragtet besøgsmål året rundt. Det fine hotelanlæg ligger midt i byen ved tennisbanerne, havnen og stranden og med eget badehus på en bro ude i vandet. Den velrenommerede restaurant Sand byder både på pianobar, lounge og terrasse. De designede og komfortable hotelværelserne er fordelt på forskellige bygninger, og der er flere fine konferencelokaler samt en meget lækker spaafdeling med japansk pool.

Pittoresk charme og pragtfuld natur

Båstad er en charmerende lille by med små stræder og kønne huse. Det pittoreske miljø tiltrækker såvel det bedre borgerskab som livsnydere og naturelskere. Den smukke beliggenhed ved havet indbyder til friske salte dukkerter, sejlads, surfing og fiskeri. De store naturområder med herlige vandreruter byder på vidunderlige gå- og cykelture. Desuden rummer det smukt kuperede landskab også nogle meget fine golfbaner af høj klasse. Et romantisk weekendophold for to med lækre middage og skønne spabade, en større eller mindre konference eller fest, en familieudflugt med masser af oplevelser. Hotel Skansens venlige personale sørger for, at alle trives og får nogle skønne dage i Båstad.

Udover de berømte tennisuger er der mange andre begivenheder i og omkring Båstad. Musikfestivaler, havefestival, sejleruger, håndværksmesse og filmfestival er blot noget af det, der sker oppe på Bjärehalvøen.