Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

From below looking up at the sky, the Hotel Clarion Sign in Stockholm, with metal beams and glass panels.
Clarion Hotel Stockholm
Foto: Cecilia Larsson Lantz/Imagebank.sweden.se

Overblik

10 eksklusive hoteller i Stockholm

Hvor skal man bo på hotel i Stockholm? På turen til den svenske hovedstad bør du forkæle dig selv, din partner eller eventuelt familie og venner med et ophold på ét af Stockholms utroligt mange lækre hoteller. Der er masser at vælge imellem, også når det gælder overnatninger i Stockholms centrum, men vi har samlet 10 gode hotel-tips til dig her.


Den gamle og smukke svenske hovedstad tiltrækker år efter år titusindvis af besøgende fra hele verden – og det er bestemt med god grund. Byen, som ofte kaldes ”Nordens Venedig” er bygget på 14 øer og omgivet af en fantastisk smuk skærgård. Selve Stockholm omfatter flere meget forskellige men lige spændende bydele, der alle er værd at udforske.

Turister imponeres altid af byens historie, arkitektur, moderne og klassiske kulturliv, kulinariske oplevelser, muséer, indkøbsmuligheder og utallige andre forlystelser. Også på hotel-fronten byder Stockholm på noget for enhver smag - og pengepung. Og der er et væld af gode hoteller i Stockholm. For de, der holder af at nyde lidt luksus, gourmét-mad og praktisk beliggenhed, har vi her nedenfor samlet 10 gode tips til nogle af de bedste hoteller i Stockholm.

Grand Hotel Stockholm

Grand Hotel Stockholm åbnedes første gang i 1874 og hører i dag til blandt Skandinaviens førende hoteller og internationale konference-/mødehoteller. Den unikke beliggenhed ved vandet i Stockholms centrum og lige overfor slottet, samt stedets fascinerende historie, er med til at gøre et ophold på 5-stjernede Grand Hotel Stockholm til en helt ekstraordinær og uforglemmelig oplevelse. Med flere Michelin-præmieringer er du desuden sikret udsøgte gourmét-oplevelser. 


Hotel Scandic Grand Central

Dette smukke og klassiske Hotel Scandic Grand Central ligger ligeledes i centrum af Stockholm og har til huse i en betagende 130 år gammel bygning. Hotellet har alle faciliteter, så husk at give dig selv tid til at nyde en lækker middag eller en dejlig drink i restaurant Teaterbrasseriet, mens du lytter til levende musik i Acoustic Bar. Når du bor på Hotel Scandic Grand Central er du ”lige om hjørnet” fra Hovedbanegården, metro, busser, masser af seværdigheder og de bedste shopping-muligheder i hele Stockholm.


Hotel Scandic Victoria Tower

I hjertet af Kista Science City, 15 minutter i bil fra det centrale Stockholm og 20-25 minutter fra Bromma lufthavn og Stockholm Arlanda lufthavn, finder du Hotel Scandic Victoria Tower. Området er et attraktivt konference- og forsknings-center, men har også gode shopping- og golf-muligheder. Den fantastiske glasbeklædte bygning er designet af arkitekten Gert Wingårdh, mens interiøret er domineret af design-møbler fra Flos, Vitra og Montana. Gå ikke glip af en drink med formidabel udsigt fra Sky-baren på 34. etage og et besøg i restauranten. 

Hilton Slussen

Dette moderne og yderst stilfulde hotel tilbyder alle muligheder for komfort, afslapning og luksus, og har samtidig en praktisk placering med gode forbindelser til hovedbanegården og Arlanda Lufthavn. Hotellets Eken Restaurant serverer udsøgt mad, mens du foruden fitness-rum og meget andet kan lade dig fristet af ægte traditionel svensk sauna. Hotel Hilton Slussen har alt du har behov for, uanset om dit ærinde er et forretningsbesøg eller turisme og familiehygge.

Birger Jarl

Birger Jarl er et hotel fuldt af overraskelser. Set udefra er det egentlig en ganske beskeden facade, men indeni finder du det helt rigtige hotel for dem, der sætter pris på godt varieret design og har opdagelseslysten i behold. Birger Jarl byder velkommen indenfor til nye indtryk og en mindeværdig hotel-oplevelse.

Clarion Hotel Stockholm

På det hippe Södermalm finder du i Clarion Hotel Stockholm et imponerende og attraktivt hotel-kopncept, som domineres af kunst, musik og kreativt design. Hotellet har som ambition at levere en toral-oplevelse og tilbyde gæster barer fulde af liv, kulinariske oplevelser i gourmét-klassen, samt levende musik og kunstudstillinger. En oplevelse på alle måder!


Hotel Hellsten

Tæt på alting er Hotel Hellsten et anderledes hotel midt i centrum. På Luntmakargatan, parallelt med Stockholms eneste boulevard Sveavägen, ligger Hotel Hellsten i et hus fra 1898. Hotellet byder på stille og spændende værelser, en klassisk og stilig bar, samt restaurant og mødelokaler – samtidig er der kort gåafstand til metroen, Stockholm City og Gamla Stan. Hotel Hellsten er faktisk ideélt til en byferie i Stockholm.

Radisson Blu Waterfront Hotel

Med direkte tilknytning til Stockholm Waterfront Congress Centre, med dets 14.000 m2 og ideelle møde-/konferencefaciliteter, ligger dette luksus-hotel midt i Stockholms pulserende hjerte – alt ligger ”lige om hjørnet”. Mange af Radisson Blu Waterfronts skønne værelser og suiter har en spektakulær udsigt over Riddarfjorden og Stockholms Rådhus. Naturligvis kan du nyde fortrinlig gourmét-mad i restauranten, lobby-bar, fitness-faciliteter og meget mere i forbindelse med din overnatning.

Nordic C Hotel

Nordic C Hotel ligger yderst praktisk placeret i Stockholms centrum og er - som nabo til Centralstationen og med kun 20 min. til Arlanda Lufthavn – en oplagt overnatningsdestination til dit Stockholms-besøg. Alle værelser er lækre og komfortable, mens hotellets bar og restauranten frister med hygge og store mad-oplevelser. Samtidig med at du har alt hvad hjertet begærer, holder Nordic C Hotel meget høje standarder for miljøhensyn og økologi. 

First Hotel Amaranten

Blot 700 meter fra Stockholm centrum og 10 minutters gang fra Centralstationen finder du det lækre og moderne First Hotel Amaranten. Hotellet ligger naturligvis bekvemt tæt på de fleste af byens seværdigheder og har selvfølgelig restaurant, spa, fitness-faciliteter, bar og indendørs swimming-pool. 

Glæd dig til et lækkert hotelophold i Stockholm du sent vil glemme!

Stockholm

Herlighederne ved Sveriges hovedstad, som breder sig over 14 øer, smitter af på det meste: restauranter i særklasse, betagende seværdigheder og spændende shopping. Selv Stockholms farverige historie forsøger at matche byens skønhed. Oplev de forskellige bydeles særpræg, nyd byens internationale udsyn og hyg dig med skærgårdsliv lige uden for centrum. Når aftenen falder på, forvandler byen sig mange steder til en festlig scene. Heldigvis har hotellerne i Stockholm en høj standard, hvor du kan hvile ud og lade dig forkæle.

Hovedside