Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Stockholm
Foto: Jeppe Wikström/mediabank.visitstockholm.com

Destination

Hvorfor Stockholm?

Stockholm betragtes af mange som en af verdens smukkeste byer. Den er opført, hvor sø møder hav på 14 forskellige øer og har ottehundrede års historie og kultur at vise frem for sine besøgende. Er det nok til at vække din nysgerrighed? Nej? Ok, så får du de ti bedste grunde til at besøge Stockholm.


Skønheden

Det siges, at skønhed afhænger af øjet, der ser. Men den, der fandt på det udtryk, har nok aldrig besøgt Skandinaviens hovedstad. Når du først har set dem, vil du aldrig glemme øerne i det strømmende vand.

Vandet

Det glitrende blå vand og skærgården lige uden for centrum er noget af det, der definerer Stockholm og giver byen sin unikke karakter. Uanset hvor du kigger hen, kan du se vand. Og eftersom det er så rent, kan det anvendes til alle mulige aktiviteter; du kan for eksempel fiske eller bade lige midt i byen.
 

De grønne områder

Grønt er det nye sort, og ingen storby har flere grønne områder end Stockholm. Desuden er luften og vandet rent og frisk, og du er aldrig langt fra naturen.
 

Attraktionerne

Det er de færreste byer, der kan tilbyde så mange attraktioner i et så kompakt og let tilgængeligt format. Slotte? Ja. Bymidte fra middelalderen? Ja. Stort udvalg af museer og gallerier? Ja. Tjekkede restauranter og natklubber? Ja! Vi kunne blive ved, men vi stopper her.
 


Den imødekommende indstilling

Du behøver ikke at kunne sproget, som den svenske kok fra Muppet Show gjorde berømt, for at klare dig i Stockholm. Stort set alle taler som minimum engelsk og er (ifølge undersøgelser) imødekommende, åbne og respektfulde over for besøgende
 

Et besøg værd året rundt

Ja, de lange sommernætter er magiske, men snyd ikke dig selv for et besøg på julemarkedet i Gamla Stan på en sneklædt vinteraften. Faktisk har alle de fire årstider i Stockholm hver deres unikke charme.
 

Sofistikeret og venlig

Alle aspekter af livet i Stockholm er kendetegnet af en lyst til at prøve alt, hvad der er nyt og spændende – om det så er mode, design, mad eller nye livsstile. Alligevel er atmosfæren venlig, afslappet og sofistikeret. Lyder det som en selvmodsigelse? Måske, men det er ikke desto mindre sandt.


Kreativ og trendy

Kunst, arkitektur og design er en integreret del af hverdagen i Stockholm. Musik, mad og mode er helt med på beatet, og shoppingmulighederne kan måle sig med og måske endda overgå selv de største hovedstæder.
 

Det svenske køkken

Det er ikke sild og ’köttbullar’ det hele. Tværtimod har det svenske køkken udviklet sig med stormskridt i de seneste årtier og kan i dag bryste sig af prisbelønnede kokke og restauranter. Smagen er dog stadig udpræget svensk.

Stockholms skærgård

Man kan ikke sige andet, end at skærgården med sine 30.000 øer og skær i høj grad er med at til gøre Stockholm så attraktiv, som den er. De betagende omgivelser og havbrisen fungerer som den perfekte modvægt til byens storbypuls.

Stockholm

Herlighederne ved Sveriges hovedstad, som breder sig over 14 øer, smitter af på det meste: restauranter i særklasse, betagende seværdigheder og spændende shopping. Selv Stockholms farverige historie forsøger at matche byens skønhed. Oplev de forskellige bydeles særpræg, nyd byens internationale udsyn og hyg dig med skærgårdsliv lige uden for centrum. Når aftenen falder på, forvandler byen sig mange steder til en festlig scene. Heldigvis har hotellerne i Stockholm en høj standard, hvor du kan hvile ud og lade dig forkæle.

Hovedside