Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Traditionel hytte i Hälsingland
Foto: Håkan Vargas S/imagebank.sweden.se

Overnatning

Hytter og sommerhuse i Sverige

Gør som svenskerne - tag på ferie i en ødegård på landet og oplev ægte svensk sommerferieidyl!

Hvis en svensk bybo skal lidt væk, er det ikke nødvendigt at rejse ud af Sverige. Faktisk behøver man ikke engang at forlade sig egen egn. For Sverige byder på mange forskellige landskaber og søer, så det til tider kan være nok bare at tage nogle få kilometer væk. Og er der noget bedre, end at sidde på terrassen ved hytten eller sommerhuset og betragte solnedgangen over det stille blå vand eller skoven, og ikke høre andet end forsigtige lyde af dyrene i deres naturlige omgivelser? 


Find dit perfekte sommerhus-getaway

Sverige er et mekka af forskellige hytter, sommerhuse og omgivelser. Du kan leje en hytte højt oppe i fjeldet i det nordlige Sverige eller på en strand langs kysten. Du kan leje en hytte i en "hytteby" og være tæt på livet i f.eks. middelalderbyen Visby, eller du kan være helt alene på en ødegård i Smålands dybe skove med 10 eller 20 km til den nærmeste nabo.

Sydsverige er en oplagt destination, hvis I er en familie, der rejser sammen eller hvis du kun skal afsted over en weekend. Området byder blandt andet på bølgende marker, hvide sandstrande og charmerende fiskelejer og dyreparker. I eventyrlige Småland er Astrid Lindgrens Verden et populært turistmål; lej en hytte og bliv et par dage i hyggeligt selskab med Pippi, Emil, Ronja og alle de andre karakterer. 

I Vestsverige kan du leje et sommerhus ved Gøteborg og tage ungerne med i Liseberg - Sveriges største forlystelsespark, hvor du faktisk også kan leje en hytte direkte i Lisebergsbyen

Sommerhusudlejning via SCR camping og Campaya

Lej en hytte i Sverige via SCR Svensk Camping, hvor udvalget er stort og ofte ligger ferieboligerne i idylliske omgivelser nær en sø eller ved havet eller tæt på en by. 

Alternativt kan du booke din hytte i Sverige gennem Campaya, som har over 3800 hytter og sommerhuse i Sverige.