Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Alpint skiløb i Idre fjäll, Dalarna
Foto: Nisse Schmidt

Destination

Idre Fjäll

Idre Fjäll i det nordvestlige Dalarna er en rigtig favoritdestination, når det kommer til skiferie i Sverige. Her kan du både stå på langrend, på alpin og finde mange aktiviteter uden for pisternes sne.

På Idre Fjäll kan du stå på ski tidligt på sæsonen og I år er mindst et langrendsspor åbent fra den. 14. oktober og pisterne åbner den 20. oktober. Idre Fjäll har desuden snegaranti (10 åbne nedfarter og 2,5 langrendsspor) fra uge 52-16 og er dermed en af Sveriges mest snesikre destinationer, som du kan holde skiferie på.

På alpin ski i Idre Fjäll:

Idre Fjäll i Dalarna har et varieret og smukt terræn med pister mod alle fire verdenshjørner. Det betyder, at du altid kan løbe alpin på sol- eller læsiden, og at du altid har mange bakker at vælge imellem. Skiløbet byder på varierende sværhedsgrader fra grøn til sort pist og har i alt 40 nedfarter. På Idre Fjäll finder du Dalarnas stejleste alpinbakke, Chocken, med 46° hældning, samt alpinbakken med navnet som beskriver præcist hvad den er: Dalarnas længste. Er man til hop, rails og andre løb, bliver man glad for Idre Fjälls egen Snowpark, som har egne lifter og pister. Så hvis du vælger Idre Fjäll til din skiferie i Sverige, er du sikker på at få ski-udfordringer nok.

Se pistekort over Idre Fjell.

På langrend i Idre Fjäll:

På Idre Fjäll er der rig mulighed for at stå på langrend, på i alt 82 km spor. Tursporerne giver dig mulighed for at se fjeldet og nyde naturen. For dem, som gerne vil have lidt rendyrket kredsløbstræning ud af deres skiferie på Idre Fjäll, findes motions- og træningsspor, som er beregnet helt specifikt til dette. Hvis du ikke har stået på langrend, siden du var barn eller synes, at du er lidt rusten, kan du med fordel tage et par ski-timer i Idre Fjälls langrendsskiskole.

Aktiviteter for børn:

Uden for pisterne kommer man heller aldrig til at kede sig med muligheder for bob- og hundeslæde, kanetur, børnenes afterski, bowling, sportscenter og badeland. Så hvis børnene bliver trætte eller trænger til en pause, er der rigeligt at lave. Læs mere her.

At bo på destinationen:

Idre Fjäll har både hytter, lejligheder og hoteller i nærheden af skisportsstedet, så man kan vælge den overnatning, der passer bedst til selskabet. Hvis man ikke er til at lave mad selv, kan restauranten på Pernilla Wibergs hotel anbefales. Køkkenet er i gourmetklasse. Kokkens stolthed er det fine renkød, som han skaffer fra den nærliggende samerlandsby.

Hvor ligger Idre Fjell?

Idre Fjäll ligger i Dalarna i det centrale Midtsverige. Afstand fra København til Idre Fjäll er knap 900km. Afstanden fra Göteborg er omkring 580km. Du kan nemt komme på skiferie i Idre Fjäll med bil, tog og bus.

Mere information om Idre Fjäll:

Find information om bl.a. skiudlejning, snegaranti og liftkort til Idre Fjäll: Læs mere her.