Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Visitors at the IKEA museum viewing an exhibition with an upside down room in the cieling.
Main exhibition at IKEA Museum, Småland
Foto: © Inter IKEA Systems B.V. 2017

Aktiviteter

IKEA Museum i Älmhult

I mere end 70 år har IKEA været en del af folks indretning verden over. Nu er det muligt at besøge IKEAS museum i Älmhult, hvor det hele begyndte og høre, se og føle på møbelvirksomhedens udvikling gennem tiden.


IKEA-museet i Älmhult, Småland slog dørene op for besøgende den 30. juni 2016. Museet er indrettet i det allerførste IKEA-varehus nogensinde, som indvendigt er blevet bygget om til et moderne museum anno 2016.

Oplev de tre faste udstillinger på IKEA museet

Det ombyggede varehus huser tre udstillinger fordelt på fire etager og 7.000 kvm. De tre udstillinger omhandler IKEAs rødder, IKEAs historie og forbrugernes fortællinger. Hvad var det, der inspirerede grundlæggeren Ingvar Kamprad til at ville sælge kvalitetsmøbler til en billig penge? I IKEAs rødder bliver gæsten introduceret til Kamprads barndom og datidens samfund, hvor frøene til entreprenørskabet blev sået.

I IKEAs historie bliver gæsten præsenteret for virksomhedens idéer, løsninger, op- og nedture, refleksioner og dyrebare lærestreger gennem tiden. Fortællingen begynder med åbningen af den første IKEA-butik i 1958 og fortsætter helt op til i dag med at se på, hvad virksomheden har været igennem i den periode.

I museets tredje udstilling bliver besøgende inviteret indenfor i forskellige personers hjem. Her kan de nysgerrige få et indblik i, hvordan almindelige mennesker rundt om i verden bruger deres IKEA-møbler i hverdagen. De levende fortællinger stammer fra en blog, hvor IKEA-brugere har kunnet skrive om deres personlige oplevelser.

Ud over de tre faste udstillinger er der også et område dedikeret til midlertidige fremvisninger. Hvert halve år bliver temaet skiftet ud med et nyt. Læs om hvad der foregår af udstillninger lige nu.

Kom på forsiden af IKEA-kataloget

De fleste har nok haft et IKEA-katalog i hånden på et tidspunkt i deres liv – enten for at finde et bestemt møbel eller bare for at få noget inspiration. IKEA-museet giver besøgende mulighed for at komme på forsiden af bladet ved at få taget et billede med en autentisk IKEA-baggrund. Fotografiet er dog kun til personlig fornøjelse.

Workshops med undervisning for alle

Til gæster der er på udkig efter mere viden og lærdom tilbyder museet workshops, der har fokus på entreprenørskab, teknologi og design samt historie og sociale studier. Undervisningen trækker på IKEAs egne erfaringer, hvilket gør den mere konkret og forståelig. Alle kan være med i klasseværelset, da niveauet og temaerne kan justeres efter aftale.

Besøg museets hjemmeside og få mere at vide om åbningstider, adresse og andre praktiske forhold.

IKEA Hotel Älmhult

Lige overfor IKEA-museet ligger det originale IKEA Hotel, der har budt gæster velkommen til Älmhult i mere end 50 år. Det topmoderne hotel består i dag af 254 værelser med komfortable senge og lækker indretning, og når sulten melder sig, byder restauranten på smagfulde retter fra det smålandske køkken. Senere kan kalorierne forbrændes i hotellets fitnessrum eller på en gåtur i de grønne omgivelser.

Älmhult ligger midt i Smålands fantastiske natur, der lokker cyklister, vandrere, lystfiskere og svømmere til fra nær og fjern. Børnefamilier besøger ofte en af Smålands fine elgparker eller får en uforglemmelig oplevelse i Astrid Lindgrens Verden, og alt dette er let at kombinere med en eller flere overnatninger på IKEA Hotel.

For forretningsfolket er der en række fleksible konferencelokaler på hotellet, med mulighed for at huse op til 86 personer ad gangen. Og hvis der er behov for en fokuseret arbejdsdag, kan en lille gruppe leje sig ind i den separate bygning Torpet midt i hotellets fredfyldte have.

Her kan du booke et ophold på IKEA Hotel.

Adresser til IKEA Malmø, Helsingborg og Älmhult

Udover IKEAs første varehus i Älmhult er der gode muligheder for at gå på opdagelse i IKEAS butikker i Malmø og Helsingborg. Adresserne er her:

IKEA Malmø

Kulthusgatan 1
215 86 Malmö

IKEA Helsingborg

Väla Köpcentrum,

Marknadsvägen 7,

260 36 Ödåkra

IKEA Älmhult

Handelsvägen 4,

343 31 Älmhult

Kunst og kultur i Småland

I Småland vrimler det med kulturelle oplevelser. Regionen er især kendt for dets glaskunst i verdensklasse, men også det særegen landskab, de forskellige slotte og herregårde samt museer er noget af det, der hvert år tiltrækker tusindvis af kulturinteresserede besøgende.

Hovedside