Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Her finder du information om at rejse til Sverige samt restriktioner og anbefalinger, når du opholder dig i Sverige.

Denne side blev sidst opdateret den 12. juni. 

Rejserestriktioner for Sverige 

Der er indtil den 30. juni et midlertidigt indrejseforbud for ikke-nødvendige rejser til EU via Sverige, men det er muligt at foretage rejser til Sverige fra andre EU-lande, fra lande, der er en del af EØS, samt fra Storbritannien og Schweiz. For flere detaljer kan du besøge krisinformation.se

Sverige har i øjeblikket ingen karantænepligt for rejsende. For mere information om den forebyggende adfærd, der anbefales i Sverige, kan du besøge den svenske Folkhälsomyndighetens FAQ-side

Livet i Sverige

Generelt er det svenske samfund ikke blevet lukket ned i samme grad som mange andre lande. Dette indebærer for eksempel følgende: 

  • Det er stadig tilladt, at restauranter, barer og caféer holder åbent, hvis de overholder den nye lovgivning (tilbyder bordservering, tilpassede siddepladser, takeaway etc.).
  • Mange butikker og forretninger er åbne, men kan have begrænsede åbningstider. 
  • De fleste museer og teatre er lukkede, men open-air-alternativer kan være åbne (undersøg åbningstiderne før dit besøg). 
  • Den offentlige transport er i drift, men kan være begrænset. Undersøg på forhånd de regionale transportmuligheder, og følg de nuværende rejseanbefalinger.
  • Nationalparkerne er åbne. For mere information kan du besøge de svenske nationalparkers hjemmeside.

Fysisk afstand skal stadig overholdes, og alle virksomheder i Sverige skal tage forholdsregler for at reducere risikoen for spredning af COVID-19. Læs mere om, hvad fysisk afstand indebærer, og hvilke forholdsregler der gælder, på den svenske Folkhälsomyndighetens COVID-19-side.