Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

MTB i Isaberg, Småland
Foto: Patrik Svedberg / Isaberg Mountain Resort

Destination

Isaberg Mountain Resort

Isaberg er ikke bare et grundfjeld med en højde af 309 meter over havet, men også et centrum for fritidsanlægget Isaberg Mountain Resort. Nærhed til skov og sø og et bredt udvalg af forskellige aktiviteter, hytteby og alpint skianlæg gør Isaberg til et meget populært rejsemål.


På Isaberg har du alskens muligheder for en aktiv ferie, og de fleste aktiviteter er lige i nærheden. Du kan vandre på en af reservatets mange vandrestier, tage ud i kano eller kajak i Algutstorpasøen, spille golf eller eventyr minigolf, fiske, cykle, komme højt til vejrs i svævebanen eller finde på andre spændende udfoldelser. Børnene har en sjov legeplads i området, og om sommeren kan de følge med Isaberg-guiderne på skattejagt. Der er også en svævebane kun til børnene. Og ind imellem de sjove aktiviteter kan du bare flyde ud og slappe af foran pejsen i hytten eller på terrassen.

Sommerkælkebane

Isaberg Rodel Adventure er Isabergs helt nye sommerkælkebane, der med højt fart og kurvede bevægelser kører gæsterne ned over bjergsiden. Sommerkælkebanen er den første af sin slags i Sverige, og med en længde på én kilometer kan du opleve høj puls og fartglæde, mens du får masser af frisk luft. 

Centrum for MTB-cykling

Isaberg satser stort på MTB-cykling med et veludbygget system af ruter for cykling på alle niveauer. Er du til fart og spænding, anbefales cykling nedad bjerget, og vil du træne intensivt og få pulsen op på max, skal du bare cykle den anden vej. Der er ti MTB-ruter af forskellige sværhedsgrader, pumptracks og en helt ny teknikbane (XC). Prøv også den svenske mesterskabsbane på 5 km.

Har du ingen cykel med, kan du leje forskellige modeller, og når du er færdig, skyller du cyklen ren i Isabergs egen cykelvask.

Isaberg moose park (2 timer)

Besøg Isabergs elgpark og stift nærmere bekendtskab med Sveriges største vilde dyr. Elgparken er bygget på dyrenes vilkår, så de kan leve frit, uden at blive for tamme. Indhegningen er så stor, at elgene selv kan finde føde og drikke frisk vand i bækkene, som løber gennem området. Endvidere kan de badeglade store dyr afkøle sig i dammen. Vejen hen til indhegningen med elgene er en natursti med informationer om Sveriges vilde dyr.

Hytteby og lodge

På Isaberg er der forskellige former for overnatning; campingplads, store og små hytter eller eksklusive huse med plads til 12 personer. Du kan også leje en hytte med hotelservice. I området finder du restaurant Högaloft, som tilbyder velsmagende menuer med lokalt præg. Helt oppe på Isabergs top ligger Toppstugan med afterski om vinteren.

Stadig Sydsveriges største skianlæg

Om vinteren er Isaberg selvfølgelig stadig Sydsveriges største skianlæg; et velbesøgt rejsemål med ti pister, seks lifter og et topmoderne system med snekanoner. En sekspersoners ekspreslift transporterer skiløberne effektivt op til toppen, og der er sjældent liftkø. Nedfarterne varierer i længde og sværhedsgrad. Faldhøjden er på 150 meter, og hele seks kilometer er præparerede pister.


Vis mere

Småland

De fleste børnefamilier kender allerede til Småland gennem Astrid Lindgrens vidunderlige historier, som også vækkes til live i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby. Og hele Småland er præcis lige så mageløst et sted for børn. De røde huse, tusinde søer og enorme naturreservater er bare noget af det, der gør regionen til et skattet feriemål for familier. Her kan i fråse i kulturelle og gastronomiske oplevelser, nyde livet på en ødegård, gå på opdagelse i Glasrikets store og små glasværker og udfordre hinanden i en duel i det vilde vest High Chaparral.

Hovedside