Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Jul i Liseberg i Gøteborg.
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

Rejsetips

Jul i Gøteborg

Gøteborg elsker bare jul. Her findes alt, hvad julen indebærer: Julekort, levende lys, skøjteløb hånd i hånd, ristede kastanjer, boder fyldt med traditionelt kunsthåndværk og svenske specialiteter. Og byens varemærke: De mange millioner julelys.


Julelys i lange baner

Tag turen langs ‘Ljusstråket” - byens fantastiske juledekoration med 3 km. oplyste gader fra havnen til forlystelsesparken Liseberg. Eller nyd lysene fra vandet ved at tage Paddan-bådene fra den indre by til Liseberg, som er smukt udsmykket til jul. På Lisebergs julemarked kan man opleve vinterkarusellen, is-ballet, middelalderby og møde julemanden.

Julesang, skøjteløb og nødder for alle pengene

Bältespännarparken er en lille park, der kammer helt over i julestemning. Det er et rigtigt godt sted at julehygge med en tur på den lille charmerende skøjtebane, en pose ristede kastanjer eller mandler og et besøg i den hyggelige julecafé. Akkompagneret af utallige julekor.

Julemarkeder

I tiden op til jul bliver byen et stort julemarked med markeder flere steder; f.eks. på Nordstan indkøbscenter, i Haga-kvarteret, i Kronhuset og på Gustav Adolfs Torg samt udenfor byen i de smukke bygninger og parken på Gunnebo Slott. I Liseberg kan I opleve byens førende jule-event med godt og vel 5. mio. elektriske julelys og Sveriges største julemarked.

Sådan undgår I at fryse

Til at holde varmen kan det anbefales at snuppe en indendørs kaffepause alias en ‘fika’ (svenskernes uofficielle favorit disciplin) i det charmerende Haga-kvarter med de brostensbelagte gader. Prøv f.eks. at bevæbne jer med hjemmelavede lussekatter, den traditionelle jule-safranbolle, eller en legendarisk berømt kanelbulla i Café Husaren.

Julbord – velkommen til den overdådige svenske juletradition

På Julbordet, den svenske julefrokost tradition, finder I en lang række svenske favoritter som marinerede sild – på 100 måder. patéer, røget rensdyrkød og gravad laks. Og som traditionerne foreskriver det: Sild – og alt det andet – skal svømme i øl og snaps.

Gøteborg er en by for ægte foodies

Er I på udkig efter en gedigen vinter-gourmetmiddag, så er det værd at bemærke, at Gøteborg er en by for madelskere og har hele 7 Michelin-restauranter, inklusiv Thörnströms Kök, der flere gange er blevet kåret til årets restaurant i Sverige. I kan forvente stor vægt på alt godt fra havet; Gøteborg er ikke for ingenting berømt for skaldyr.

Mødesteder i juletravlheden

I den kolde december mødes mange voksne ved de udendørs gløgg-hytter for at få varmen og nyde at dyppe de klassiske peberkager i den rygende varme gløgg. Er I ikke til det, er der altid varm kakao, som kan nydes på én af Gøteborgs hyggelige caféer.

Læs mere om jul, julemarkeder og jule-oplevelser i Gøteborg på www.goteborg.com.

Gøteborg

Velkommen til den grønne by med et stort udvalg af kulinariske oplevelser, kulturelle tilbud og ikke mindst Nordens største forlystelsespark, Liseberg. Gøteborg er tidligere kendt for den store havn og tunge industri, men i dag er storbyen forvandlet til en moderne metropol, der lokker med et rigt kulturliv og masser af aktiviteter for alle.

Hovedside