Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Gustav Adolfs Torv i Malmø
Foto: Werner Nystrand

Overblik

Jul i Malmø

Når juletiden nærmer sig, er Malmø fyldt med julemarkeder, skøjteløb og hygge. Få en pause fra juleræset hjemme, og oplev den stemningsfyldte by med smukke juledekorationer overalt. Byens forretninger har sågar en konkurrence om hvem der har det smukkeste juleudsmykkede vindue.


Julemarkeder 2018

Hvis I vil opleve et ægte traditionelt svensk julemarked, så finder I det bl.a. på Katrinetorp samt på den hyggelige gågade Södra Tullgatan. Her er der masser af kunsthåndværk, hjemmelavede julespecialiteter og ristede mandler. Katrinetorp julemarked har åbent fra d. 7.-9. december. Åbningstiderne er fredag kl. 12.00-20.00 og lørdag-søndag kl. 10.00-17.00.

Kom og oplev vintermagi på Gustav Adolfs torv. Malmø byder velkommen til et julearrangement med en omfavnende vinterstemning i hjertet af byen. Træd ind i vores funklende snekugler. Oplev spændende kalejdoskopiske udsmykninger. Prøv vores decembersmage i madmarkedet. Fang stemningen og øjeblikket i vores oplyste vinterhave. Velkommen til vintermagien. Hver dag 26. november – 23. december, 11.00 – 19.00.

På Mitt Möllan vil der være julemarked d. 1.-2. december med lækre varer fra Malmøs små og lokale producenter. Her finder du også masser af kunst, design og antikke fund. Der er åbent fra 11.00-17.00.

Gastronomer og gourmeter bør planlægge at besøge ”Bondens egen julmarknad” på Drottningtorget d. 8. december; her kan I gå jule-amok i økologiske julepølser, sennep fra Skåne, lokalt producerede produkter og håndstrikkede vanter. Åbningstiden er kl. 09.00-14.00.

Julemarkedet i den skønne indergård Sankt Gertrud afholdes d. 8.-9. december i år og fokuserer på håndværks- og designvarer. Her kan du finde unikke julegaver og fint, håndlavet julepynt. Der er åbent fra kl. 10.00-16.00.

Julegaveshopping

En tur til Malmø op til jul er også en perfekt mulighed for at gøre julegaveindkøb i den stemningsfyldte by. Udover de mange gode fund man kan gøre på julemarkederne, vrimler det med spændende butikker på hyggelige gader og torve, f.eks. det charmerende Davidshallstorg, hvor du finder alt fra gamle antikviteter til den nyeste mode. Malmø har også nogle fantastiske shoppingcentre med masser af inspirerende butikker, hvor man kan være sikker på ikke at komme tomhændet hjem fra.


Skøjteløb

Juletid betyder skøjteløb i Malmø. Tag jeres egne skøjter med eller lej dem ved de opstillede skøjtebaner. Prøv f.eks. skøjtebanen i Folkets Park, eller den stemningsfyldte skøjtebane ved Raoul Wallenberg Park, som forvandles til et funklende snelandskab med kunst- og lysinstallationer.

Julekoncerter og begivenheder

Op til jul er der julekoncerter (en stor tradition i Sverige), optrædener og i det hele taget lidt mere sjov i gaden end normalt. Hvis I kommer til Malmø på den første søndag i advent, vil I garanteret få en masse spektakulære juledekorationer at se. Det er nemlig på denne dag, at den traditionsrige Skyltsöndag afholdes, hvor de forretningsdrivende konkurrerer om, hvem der har lavet den flotteste eller mest originale vindues-juleudstilling.

Årets Lucia-optog i Malmø kan ses på flere pladser under optoget gennem central Malmø den 13. december. 

Find flere julearrangementer i Malmø bys eventkalender her.

Sådan undgår I at fryse

Rundt omkring i byen findes der opstillede boder, hvor man kan holde kulden borte med et glas rygende varm glögg med pepparkakor til. Men husk også at gå inden døre med jævne mellemrum for at holde en pause med en kop varm kaffe, chokolade eller glögg. Der er mange fine caféer i Malmø, der alle passer perfekt til en "fika"; kaffepausen, der er svenskernes uofficielle yndlingsdisciplin. Prøv gerne en hjemmelavet "lussekatt", den traditionelle julebolle med safran. Så er det jul i Sverige.

Julbord – julens overflødighedshorn

Julbord, det svenske svar på de vestlige naboers julefrokost, har altid svenske favoritter på programmet – eller rettere på bordet. F.eks. marinerede sild på 100 forskellige måder, vildtpaté, røget rensdyrkølle, gravad laks og den traditionelle svenske juleskinke. Dertil kommer et væld af andre traditionsrige retter, både i moderne versioner og som ”vor mor lavede dem”. Det meste bliver skyllet ned med pæne mængder af øl og snaps. Stort set alle restauranter i Malmø – fra høj til lav – serverer julbord i tiden op til jul. Men der er altid run på, så husk at bestille bord i god tid.