Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Julemarked i Gamla stan, Stockholm
Foto: Ola Ericson/imagebank.sweden.se

Overblik

Julemarkeder i Skåne

Skånske julemarkeder er der mange af, og de er meget populære. Kom herover og gå rundt mellem nisser og julelys – tag et glas gløgg, spis en lussekatt (safranbolle) og prøv et par hjemmestrikkede vanter. Du finder sikkert også masser af gode julegaver til dine kære. Her har vi samlet de mest populære julemarkeder i Skåne.

Oversigt over julemarkeder i Skåne 2017

Jul på Wrams Gunnarstorps slot

2.– 5. november 2017

Her mødes du af et slot, som er oplyst af fakler og lys. Cirka 80 kunsthåndværkere har på Wrams Gunnarstorps slot gjort deres yderste for at skabe smukke og funktionelle genstande, og desuden kan du købe lokale lækkerier som oste, brød, sennep, fisk, gløgg og skinker. Tag en pause i caféen, smag på hjemmebag og få noget varmt at drikke mens du nyder den stemningsfulde atmosfære.

Jul på Svaneholms slot

18. - 19. november 2017

Traditionsrigt julemarked på slottet. I løbet af to dage fyldes Svaneholms slottet af julestemning. Omkring 50 udstillere viser en masse håndværk frem på markedet. Der er café-telt hvor man kan købe sig lidt varm gløgg, kaffe, Skåne æggekage, sild sandwiches, boller etc. I Grevindens cafe kan du nyde en lækker kagebuffet.

Jul på Hässleholmsgården - Et ægte skånsk julemarked

23.-26. november 2017

Kom til Hässleholm og oplev et ægte skånsk julemarked i smukke og historiske omgivelser. Hvor over hundrede af håndværkere og madproducenter mødes og viser deres fineste råvarer frem. Her er der masser af kunsthåndværk af bedste kvalitet, hjemmelavet slik, julepølser og velduftende brød. For både børn og voksene vil der være en tur med hestevogn rundt i de flotte omgivelser omkring Hässleholmsgården og et smut forbi den hyggelige julecafé hvor der kan købes julekager og en kop kaffe eller glögg. Hvis I kommer til Hässleholm med tog, så tag bybus 1 direkte ud til Hässleholmsgården.

Julemarked i Hembygdsparken Ängelholm 

25. november 2017

Traditionelt julemarked med kunsthåndværk og julemad, dans om juletræet og meget, meget mere. Kom og lav julestads på Skolmuseet i Hembygdsparken. Mød julemanden i hans grotte eller deltag i kasseklatring. Nisseparaden starter fra Stortorget klokken 12:00. Alle nisser under 12 år, som deltager i paraden, får gratis pølser med brød ved ankomsten til Hembygdsparken.

Bosjökloster Slott & Trädgårdar

1.-2. december 2017

Oplev et gammeldags, atmosfærefyldt julemarked på Bosjökloster Slot. Kom og nyd en dampende varm kop gløgg og lad julestemning sprede sig. Benyt lejligheden til at købe julegaver direkte fra lokale håndværkere og fødevareproducenter. Besøg Bosjöklosters kirke hvor der er mulighed for at nyde smukke koncerter. Lav julepynt med børn sammen med Bosjökloster Håndværk Association. Besøg dyrene i stalden og gå på julejagt i parken.

Julstök på Kulturen i Lund

2.-3. december 2017

Populært julearrangement på Kulturen i Lund. Hele museet emmer af genuin julestemning, og der er plads til både nye og gamle traditioner. I husene gnistrer ilden i pejsene, og julebordene står dækket. Her er dygtige håndværkere, markedsgade, musik og en lang række andre aktiviteter. Når mørket falder på, tændes tusindvis af levende lys i parken, og julestemningen bliver helt magisk.

Julemarked i Tykarpsgrottan ved Ignaberga

7.-10. december 2017

Oplev et fantastisk og usædvanligt julemarked 12 meter nede under jorden. I Tykarpsgrottans søjlesale og underjordiske gange finder du udstillerne. Gedigne produkter i magiske omgivelser skaber et uforglemmeligt julemarked både over og under jorden.

Jul på Fredriksdal i Helsingborg

8.-10. december 2017

For rigtig mange er Jul på Fredriksdal blevet en hyggelig tradition, hvor man går rundt mellem de gamle huse og gårde på stier, der er oplyst af tusindvis af lys. Få gang i julestemningen og benyt lejligheden til at købe de første julegaver på et ægte gammeldags julemarked. På Fredriksdal kan du finde mange lækre delikatesser til julebordet, aflevere børnenes ønskesedler til julemanden, lave julestads, lytte til julemusik, danse rundt om juletræet, opleve gammeldags håndværkstraditioner og se årets Luciabrud.

Julemarked på Katrinetorp i Malmø

8.-10. december 2017

Traditionelt julemarked med kunsthåndværk, mad, blomster, sang og musik. For sekstende år i træk arrangeres julemarked på Katrinetorp, og mange omtaler denne tradition, som Sydsveriges smukkeste julemarked. Her er der blandt andet juledekorationer, antikviteter, julegodter, håndværk, blomster og mad. I hovedbygningen serverer Katrinetorps havecafé kaffe, smørrebrød og hjemmebag. Katrinetorps venskabsforening arrangerer aktiviteter både inden- og udendørs for folk i alle aldre.

Julemarked på Ingeborrarps Friluftsmuseum ved Örkelljunga

9.-10. december 2017

I et vidunderligt rustikt miljø på Ingeborrarps Friluftsmuseum afholdes traditionelt julemarked i to dage i 2. weekend i advent. Her kan du gå rundt i husene og opleve den gammeldags atmosfære, møde udstillere med genuint håndværk, spise julebord på Värdshuset, prøvesmage gløgg i gårdbutikken, købe nybagt stenovnsbrød, finde den fineste dørkrans, købe juleneg til fuglene og meget, meget mere. I vævestuen høres den rytmiske lyd af vævene, hvor flittige væversker fra Örkelljunga væveforening sidder og arbejder. Desuden kan du køre i hestevogn, hvis vejret tillader det.

Jul på Övedskloster ved Sjöbo

15.-17. december 2017

Julemarkedet på Övedskloster fokuserer specielt på mad og håndværk fra egnen. Lige ved siden af slottet ligger en gammel kostald fra 1800-tallet med en herlig rustik atmosfære. Dette er julemarkedets centrum, men markedet breder sig også ud over den gamle gård, borggården og parken. Hovedattraktionen er naturligvis alle udstillerne, som sælger deres fine produkter, men gæsterne mødes blandt andet også af Luciaoptog, hestevogne, julekor, landbrugsdyr, grillede pølser og dukketeater. Selvfølgelig er der også juletræer, lys, fakler, gran, safranboller, gløgg og en rigtig herlig gammeldags julestemning.