Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Kajak i Skåne
Foto: Mickael Tannus

Overblik

Kajak og kano i Nordvestskåne

Du glider lydløst hen over vandet i en kajak eller kano og kommer helt tæt på naturen. Fra Kullens stejle klipper med dybe grotter til Helsingborgs pragtfulde udsigt over såvel Sverige som Danmark og fra Bjärehalvøens dramatiske kyst til den stille Rönne Å med 90 kilometers fred og idyl.


Helsingborg - cityroning med flot udsigt

Den nordvestlige del af Skåne har en meget varieret kyststrækning på 40 km. I Helsingborg kan du leje kajak hos Aterra eller kano ved Gröningen og Fria Bad, hvor alle byens kano- og kajakroere samles. Der afholdes også kurser i den ædle rokunst, der faktisk ikke er så svær at mestre, som man skulle tro. Byens centrum ligger lige ved havet, så her kan du kombinere roturen med shopping, seværdigheder og restaurantbesøg.

Bjärehalvøen – fantastisk kajakroning

Den smukke Bjärehalvø inviterer dig på kajakroning, som du sent vil glemme. Sejl forbi Hovs Hallar, hvor de stejle klipper og stenede strande er imponerende syn, set fra vandet. Her kan du vælge, hvorvidt du vil glide stille frem ude på det åbne hav eller tage den lidt mere snirklede strækning nærmere kysten. Også Hallands Väderø og Båstad har gode forudsætninger for betagende oplevelser til havs.

”Foretrækker du de stille vande? Så skal du begive dig ud på Rönne Å”

Kullaberg – spændende haveventyr

Kullaberg er Sveriges mest velbesøgte naturreservat med en usædvanlig smuk natur. Stejle klipper afløses af frodige skove og små, næsten usynlige bugte, hvor du kan bade. Alt dette kan du opleve i en kajak. Med Kullakajak kan du sejle rundt om halvøen Kullaberg. Måske møder du den lille hval tumleren på vejen, eller måske stopper du ved en af grotterne for at undersøge den nærmere. Kajakroning ved Kullen byder på mange eventyrlige oplevelser.

Rönne Å – 90 kilometer stille vand

Foretrækker du de stille vande? Så skal du begive dig ud på Rönne Å. Her kan du sejle i kano hele 90 kilometer fra Ringsjön via Söderåsen og videre til Ängelholm og åens udløb i Skälderviken. Kanoer udlejes flere steder langs åen og i Ängelholm. Der er også gode overnatningsmuligheder på strækningen – uanset om du vil sove i en fin hotelseng eller overnatte i et læskur under stjernerne. Gør holdt på vejen og besøg Söderåsens nationalpark, hvor naturen er pragtfuld, og udsigten er milevid.

Se også vores artikel med inspiration til kanoture i hele Sverige.