Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Kayaking in Västervik
Foto: Sara Winsnes

Aktiviteter

Kajaktur i Västervik

Västervik er måske den smukkeste kajakdestination i Sverige. Det er også nemt at komme i gang, da der er udlejning af kajakker langs hele kysten i kommunen. Du finder Sveriges nok dygtigste guider, som kan guide dig på turen eller blot hjælpe dig med udstyr.


Hvis man starter inde i Västervik eller ved kysten, kan man via en masse små øer være ude i den ydre skærgård med åben horisont på mindre end en halv time. Kajakruterne er ofte fri for både, og mange af øerne er kajakvenlige og lette at gå i land på.

Særligt godt ved at tage på kajaktur i Småland

Den lille afstand fra byen ud til den ydre skærgård er et enormt plus, og det, at ingen store sejlruter skal krydses, uanset om du roer i den nordlige eller sydlige skærgård, bidrager til følelsen af at være alene med naturen. Der er mange naturlige strande, hvor du kan gå i land, og som sagt bliver du sjældent generet af både.

Kajakudlejning på Idö

At stille glide hen over vandet i havkajak mellem klippeøer og skær er en fantastisk naturoplevelse. Når du lejer kajak på Idö, befinder du dig allerede midt ude i skærgården.

Kajakroning er en aktivitet både for erfarne og nybegyndere. Efter instruktioner af Idös guider kan alle ro kajak. Hvis det er første gang, du sætter dig i en kajak, kan du ro langs strandlinjen eller en tur rundt om Idö. Det tager cirka en time, og turen går gennem vige med rolige vande. Ude i skærgården venter mange oplevelser. Man roer forbi golde klipper og dramatiske skær og kan ofte se både havørne og sæler. Hvis man kun vil ro én vej, kan Idö arrangere aflevering eller afhentning af kajakken/kajakkerne.

Natur og friluftsliv i Småland

I Småland finder du den "klassiske" svenske natur. Her kan du bo i de traditionelle røde træhytter og gamle ødegårde afgrænset af stengærder. Her kan du bo tæt ved en sø og nyde stilheden og roen. Du kan støde på en elg i skoven. Men i Smålands natur finder du også udfordringer og aktiviteter for hele familien.

Hovedside