Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

SUP i Halland
Foto: Ron Johansson

Rejsetips

Kano, kajak og SUP i Halland

Vil du ud på de vilde vover eller glide roligt over en blank sø? Alt efter temperament og erfaring kan du få det præcist, som du vil have det på Hallands åer, søer og langs den lange, smukke kyst. Her står den på både naturskønne kanoferier, udfordrende oplevelser i kajak og SUP (Stand Up Paddleboard), der er blevet særdeles populært de seneste år.


Halland byder sig til med masser af vand langs kysten naturligvis, men i høj grad også på åer og i søer, hvis du vil padle dig gennem din ferie. En dagstur i kano på en roligt flydende å er en oplevelse for hele familien. Vil du strække en stjernestund med børnene endnu længere, kan du forberede en eller flere overnatninger på hyggelige lejrpladser med bål og aftenhygge, inden I pakker jer i soveposen for natten. Nogle åer løber desuden gennem byområder, hvor I kan booke jer ind på hotel eller B&B, hvis I ønsker mere komfort. For dig, der gerne vil dyrke ensomheden – eller tosomheden – kan du padle ud til en øde ø i den begyndende skærgård langs Hallands nordlige kyststrækning.

Der er mange muligheder for at leje både kano, kajak, robåde og SUP i Halland. Flere udlejere tilbyder også kurser, guidede ture og servicen at transportere kanoen eller kajakken ud til startstedet – og hente den igen ved målet.

Sæt kanoen i søen hvor du vil

Hjörneredssøerne er et attraktivt sted at sejle ud. Det rolige vand kombineret med mange små øer gør området til en perfekt destination for familien, der gerne vil prøve kanosejladsen af i hyggelige omgivelser. Søerne her ligger på kanoruten Lagaleden, der strækker sig over 150 km fra søen Bolmen i Småland og tværs gennem Halland, hvor den med åen Lagan ender ved havet i Laholmsbugten. Har du ikke mod på og tid til samtlige km på én og samme ferie, kan du naturligvis begynde hvor som helst og vælge mellem fortrinsvist at padle i å eller sø. Det er en vidunderlig naturoplevelse, uanset hvilken strækning du vælger.

Langs hele ruten er der i alt 30 rastepladser skiltet med kano og telt. Her kan du nyde omgivelserne, mens du hviler armene for en stund og tager en velfortjent fika, inden du følger åens strømme videre og glider ud på endnu en klar skovsø. Lagan er blot en af flere større elve, der løber ud i Kattegat fra Halland. Nissan og Ätran er to andre, der bestemt også er en udflugt værd i en eller flere dage.


Vandsport på den eminente vestkyst

Hallands kyst er præget af både fine sandstrande og rå klipper, hvilket i stor stil tiltrækker store og små vandhunde. I området omkring Apelviken og Varberg hersker en helt speciel stemning med vandsport i alle former som trækplaster for mange gæster året rundt. Særligt surfere kommer her for at hoppe på brættet i bølgerne, men der er i den grad også oplevelser for dig, der holder af eller gerne vil prøve havkajak. Lej en kajak og det rette udstyr på stedet. Herefter er det blot at give efter for eventyrlysten og se, hvor den bringer dig hen langs den smukke kyst. Har du brug for et hvil, finder du nemt et sted til en afsides picnic eller et lækkert frokoststed i en hyggelig havn.

SUP er for alle

De fleste udlejere af udstyr tilbyder også kurser, og det kan måske være relevant, hvis du vil teste din balance i den nyere og meget populære disciplin Stand Up Paddle. Her står du på et surfbræt og padler dig frem – det lyder måske svært, men det er det ikke. Faktisk er SUP en rigtig fin familieaktivitet, der kræver koncentration, men samtidig bringer latteren frem.

Kungsbackafjordeni det nordligste Halland har optimale vilkår for både kajak og SUP. Inde i fjorden kan du padle rundt i rolige vande og sejle ud til de nærmeste småøer for at tage en pause i smukke omgivelser. Er du lidt mere erfaren, kan du prøve dine færdigheder af på den havvendte side af Onsalahalvøen, hvor skærene og de små vige blive hyppigere og gør sejladsen mere udfordrende.

En anden mulighed for en oplevelsesrig dag på SUP er en udflugt på Fylleåen ved Halmstad. Fylleåens bredder er godt vokset til med træer, hvis grene hænger ind over åen. Det giver en nærmest jungleagtig fornemmelse og en meget stemningsfuld tur. Kite Kalle i Halmstad arrangerer SUP-ture flere steder i området, og du kan kombinere dine oplevelser på vandet med træning på forskellige måder ved at tilmelde dig fx SUP-yoga eller SUP-fitness.

Vis mere

Aktiv ferie i Halland

Med både sandstrande, vige og åløb, skove og kulturlandskaber er Hallands kyststrækning en gavebod for outdoor-folket. Hvis det også kribler i dig for at komme ud at vandre, cykle, padle eller surfe, så læs med og lad Hallands friske havluft fylde dine lunger på en aktiv ferie.

Hovedside