Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Utsikt over Karlstad, i Värmland
Foto: Karlstads kommun/City of Karlstad

Destination

Karlstad

Karlstad er Värmlands hovedstad. Den grønne by ligger fantastisk, lige ved elven Klarälven.

Familiehygge i skærgården og på Klarälvsbanen

Klarälven og søen Vänern mødes ved den livlige by Karlstad, og selve elven løber tværs gennem byens centrum. Samtidig ligger Vänerns magiske skærgård med 22.000 øer lige udfor byen og byder på sandstrande og klipper, og med byens smarte bådbusser kommer du let ud til dem.

Vil du heller ´cruise´ rundt på Vänern med søens eneste dampskib? – så hop ombord på S/S Polstjärnan, der tager dig med på afslappende sightseeing-ture om sommeren.

Udfordrende og varierede cykelstier

Cykelruten Klarälvsbanan er 90 kilometer lang og går fra Karlstad til Hagfors. Den er ideél for både cyklister, vandrere og til f.eks. rulleski. Spænding får du også i Bryngfjorden Bike Park, hvor skibakkerne byder på mulighed for downhill mountainbiking og ´freeride´ så snart sneen er smeltet. Tag skiliften op til toppen, nyd udsigten og kast dig ud i det, hvis du tør!

Benyt dig af Klarälvens og Karlstads sportslige sider

Klarälvens rene vand indbyder til badning i hele sommerhalvåret og de milde bølger gør den samtidig perfekt til kanosejlads og lystfiskeri. Er du til vandreture så er turstien Acksjöleden fuld af smukke vildmarksoplevelser.

I systemet kan du vælge mellem tre forskellige turruter i forskellig længde. Turområdet Alsterdalen byder også på flotte og meget spændende kulturhistoriske miljøer, og undervejs vil du blandt andet komme forbi Alsters Herregård, Alstrum og Gunnerud Herregård. Bergviks Udde er et andet yndet turområde for turister; her er kort afstand til både centrum og Vänerns badeklipper nøgleordene for hvad du kan forvente dig!

Karlstads kulturelle højdepunkt

Lyst til at krydre ferien med lidt kultur? – Karlstad har det hele! Familiefestivalen Putte i Parken arrangeres hvert år i juli måned, mens Värmland Museum og kunstmuseet Sandgrund imponerer de voksne. Desuden byder Wermland Opera ind med herlige opsætninger året rundt!


Overnatning i Karlstad: hotel, camping eller sommerhus

Camping i Karlstad giver dig mulighed for at bo helt tæt på den skønne Värmlandske natur. Slå teltet op, overnat i campingvogn eller i en hyggelig hytte ved Vänerns bred, hvor du finder aktive oplevelser for hele familien. Book trygt på camping.se.

Karlstad kan også nydes fra et sommerhus som base for dig, vennerne eller familien. Få hurtigt overblik over mulighederne og book et sommerhus eller hytte i Karlstad på Campaya.dk

Holder du mere af den komfortable hotel-oplevelse? Så finder du nemt hoteller i centrum af Karlstad, som matcher dine krav til pris og beliggenhed.

Shopping og restauranter i Karlstad

Der er fine muligheder for shopping i Karlstad. Bergvik Köpcenter er et storcenter, hvor du finder butikker med alt fra tøj til elektronik og supermarkeder. Ligeledes finder du en række restauranter i centret, hvor du kan tage en hurtig snack eller en frokost, inden du fortsætter shopping-turen.

I centrum af Karlstad får du hurtigt øje på en række af byens hyggelige restauranter, hvor du kan få alt fra italiensk til fastfood og asiatisk mad. Men hvorfor ikke sætte tænderne i nogle af de lokale svenske specialiteter som köttbullar eller frisk fisk fra Vänern? Prøv at slentre ned gennem Kungsgatan og lad dig inspirere af de hyggelige restauranter.

Læs mere om Karlstad og planlæg din rejse her.

Värmland

I Värmland i den vestlige del af Midtsverige begynder fjeldene at rejse sig. Området er en stor naturattraktion med Klarälven og ikke mindre end 10.000 søer spredt ud i det skovrige landskab. Elsker I aktiv ferie, så er Värmland et paradis. Her kan I stå på ski, vandre, fiske og gå på jagt, tage med elg- eller bæversafarier, sejle kano og kajak og meget, meget mere.

Hovedside