Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Utsikt over Karlstad, i Värmland
Foto: Karlstads kommun/City of Karlstad

Destination

Karlstad - få natur midt i byen

Hvis man både holder af byens muligheder og at komme ud i naturen, er Värmlands hovedstad et oplagt feriemål. Mange naturoplevelser tager udgangspunkt i byen, og man kan nemt kombinere aktiviteter med og uden sved på panden - fra cykling, bådture og kajaksejlads til skovture og hygge ved havnen.

Velsignet med vand

Karlstad ligger direkte ud til Vänern, Sveriges største sø, med tusindvis af småøer, skærgård og en kyststrækning så lang som afstanden mellem Stockholm og Paris. Desuden munder Klarälven ud i byen, og mange musts i Karlstad er knyttet til byens vand.

Nyd livet i Inre hamn

Bare 5 minutters gang fra centrum ligger lystbådene i Inre hamn, hvor marinaen summer af restauranter og caféer. Kaffeelskere kan glæde sig til det lokale risteri og kaffebar Löfbergs, der udover god kaffe har morgenmad, frokost og lækre kager. Om sommeren er Inre hamn stedet at hænge ud og se på folk, og udgangspunkt for sejlture på Vänern med passagerbåden Stella Polaris, hvor de lyse sommeraftener nydes i salonen eller på dækket under åben himmel.


Tag bussen ud på vandet

I sommersæsonen er bådbusserne en charmerende og herlig økonomisk måde at se byen og skærgården fra vandsiden. Det koster ikke mere end en almindelig busbillet at hoppe på de hyggelige både, der sejler på Vänern og ved Klarälvsdeltaet. De mest naturskønne ruter går til Kristinehamn, Grums og Borgvik gennem skærgård og fine fjordlandskaber.

Karlstad i kajak

Uanset om du kan foretage en grønlændervending i søvne eller aldrig har sejlet i kajak før, kan du glæde dig til følelsen af at glide stille hen over Klarälven en sommeraften. Den eneste forudsætning for en aftentur i kajak fra Mariebergskogen er, at du kan svømme – derudover får du alle nødvendige tips og tricks til at sejle kajakken af turlederen fra Backwater Outdoor Experiences. Og skulle du have lyst til at kombinere en cykeltur på Klarälvsbanan med en kajaktur tilbage ad Klarälven, kan Backwater Outdoor Experiences også arrangere det.

Udflugt ad Klarälvsbanan

Med Klarälvsbanan kommer man hurtigt ud til Värmlands skove, marker og småbyer. Den naturskønne, asfalterede cykelrute på 90 km fører dig langs Klarälven fra Karlstad til Uddeholm uden at du møder en eneste bil. Til gengæld er der rig mulighed for at tage en dukkert, spise vafler og finde et hyggeligt ”loppis” undervejs.

Skoven midt i byen

Hvis man vil blive i byen men stadig mærke naturen, har byparken Mariebergskogen alt hvad hjertet kan begære af badesø, skov, naturcenter, legepladser og nybagte vafler. Byparken blev skænket til Karlstads borgere af naturvennen Conrad Höök i 1896, og er åben året rundt med gratis adgang. Har man børn med, kan man snildt bruge en hel dag i Mariebergskogen og stadig have lyst til at komme igen næste dag. Det gælder faktisk også for voksne.

Her sover du godt både i centrum og ved søen

I Karlstad har du mange muligheder for at bo centralt, komfortabelt og tæt på naturen. Vil du have gåafstand til det meste og bo med stil, er mondæne Elite Stadshotellet Karlstad ved Klarälven et smukt, historisk bud. Scandic Klarälven ligger også lige ved floden med smuk udsigt og byens Gamle Stenbro fra 1700-tallet lige om hjørnet. Læs mere om alle hoteller i Karlstad

Hvis du lokkes af Vänerns strand og skov i baghaven, er Karlstad Swecamp Bomstadbaden et familieparadis med glimrende, fuldt udrustede hytter, badestrand, vandringsområde og alt fra minigolf til svampeplukning og sauna. Vil du kunne fiske og have golfbaner lige om hjørnet? Så er Frykenbaden med søbad, fiskeri og golf på de nærliggende golfbaner, et sted efter dit hoved.  

Värmland

I Värmland i den vestlige del af Midtsverige begynder fjeldene at rejse sig. Området er en stor naturattraktion med Klarälven og ikke mindre end 10.000 søer spredt ud i det skovrige landskab. Elsker I aktiv ferie, så er Värmland et paradis. Her kan I stå på ski, vandre, fiske og gå på jagt, tage med elg- eller bæversafarier, sejle kano og kajak og meget, meget mere.

Hovedside