Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Katrinetorp i Skåne
Foto: Carolina Romare

Aktiviteter

Katrinetorp Landeri

Smuk herregård fra 1800-tallet med køkkenhave, park, vindyrkning og drivhus. Der er ofte udstillinger, og man kan til hver en tid nyde restauranten med den store udendørs servering. Katrinetorp ligger nogle kilometer syd for Malmø. Der er åbent året rundt, og entréen er fri.


Katrinetorp er et såkaldt "landeri" - en slags gård, som tidligere var eget af borgerne selv. De brugte den både rekreativt og som supplerende indkomst. Empiregården, som blev påbegyndt i 1800 er nu blevet renoveret, så man igen kan komme ind til caféen, gårdbutikken og haven, som er udført i engelsk stil.

I løbet af året arrangeres der både markeder og koncerter på Katrinetorp. Se planerne for det kommende år.

Arrangementer i 2018

Udstilling: "Tulipaner og interiør", fra 24.-25. februar. 

Oplev hovedbygningens restaurerede malerier på vægge og lofter, samt gårdens empirestil interiør. Der vil i denne weekend være indrettet med tulipaner i alle sale og rum, og der vil være mulighed for rundvisninger med guider, der kan fortælle mere om interiøret og Katrinetorps historie. 

Forårsudstilling: "Åben sindet - det sker med hænderne, fra 24. marts-8. april. 

Her kan du se kunst fra eleverne på Valdemarsro Gymnasium i Malmö, som udstiller værker i forskellige teknikker og materialer: maleri, skulptur, tekstil, træ og animations film. Alle udstillende kunstnere har en form for funktionsnedsættelse og arbejder ud fra deres egne forudsætninger.

Forårsfest, 1. maj.

Syng foråret ind sammen med koret på gårdspladsen. Der arrangeres forskellige aktiviteter for børnene, og er du nysgerrig efter at se gårdens indretning, kan du udforske Katrinetorps sale og rum. Caféen i Katrinetorps gårdhave har åbent hele dagen. Der er fri entre!

Guidede rundvisninger, fra 13. maj-26. august. 

Katrinetorps Landeri tilbyder i løbet af sommeren guidede rundvisninger, hvor du kan opleve de smukke haver og høre mere om herregårdens historie. En billet koster 60 svenske kroner og kan forkøbes på Kulturcentralen eller i entrébutikken på stedet. Børn under 15 år er gratis i følgeskab med en voksen. 

De guidede rundvisninger finder sted på følgende dage:
13. maj-24. juni: hver søndag
Juli: lørdage og søndage 
1.-26. august: hver søndag


Det summer i Malmø, fra 19.-26. maj.

I anledning af den internationale bi-dag d. 20. maj og biodiversitetsdagen d. 22. maj kan du her høre mere om bierne på Katrinetorps Landeri. Deltag i en spændende forelæsning om bier og honning, oplev bikuberne på Katrinetorp og køb lækker lokalproduceret honning med hjem fra gårdbutikken..

Julemarked: "Jul på Katrinetorp", fra 7.-9. december. 

Det traditionelle svenske julemarked siges at være Sydsveriges smukkeste. Her kan du opleve alt fra kunsthåndværk og julegodter til blomster, sang og musik. Indånd duften af jul i Katrinetorps havecafé, hvor der serveres kaffe, smørrebrød og hjemmebag, eller deltag i nogle af de sjove inden- og udendørs aktiviteter, der arrangeres for besøgende i alle aldre. 

Malmø

Smut over sundet. Her er du ikke længere væk end at du med lidt umage kan forstå de mennesker, du møder. Alligevel er alting anderledes. Du kan finde andre butikker, end dem du kender. Besøge markeder. Smage på specialiteter. Opleve kunst i verdensklasse. Udforske restauranter med mad, der får dine smagsløg til at danse. Og køb et par specialiteter med hjem til næste gang, du skal have gæster. Opdag Malmø. Københavns smukke baghave har mange flere tilbud, end du aner.

Hovedside