Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Keramik fra Saltglaserat i Höganäs.
Foto: Colinette Hammar

Rejsetips

Keramik og kunsthåndværk

Höganäs og Kullahalvøen vrimler med designere og kunsthåndværkere. Her kommer du tæt på den kreative proces, og kan endda selv få lov at skabe dit eget kunstværk.


Æstetisk eller legende, farveglad eller nedtonet, glat eller ru. Keramikken på Kullahalvøen byder på uendelige variationer. Her snurrer drejeskiverne, mens varmen stiger i ovnene. Her blomstrer fornyelse side om side med gamle traditioner. Skaberglæden har ingen grænser på Keramisk Center, Höganäs Museum og ude hos egnens keramikere. Du må bare prøve! Forestil dig følelsen af det bløde fugtige ler, som formes i dine hænder. Tænk at skabe dit helt eget minde, som du kan tage med hjem - plus noget nyt design og måske et legendarisk, saltglaseret Höganäskrus. Her kan du læse om nogle af de keramikere, som du absolut ikke må gå glip af:

Kerstin Tillberg designer kopper, tallerkener, tekander og skåle, ofte i skønne farver og ofte med en hank eller rose i guld. Kerstin fortæller: ”Min vision er, at jo flere mennesker, som jeg kan skænke et smil på en grå tirsdag, og som måske bliver smittet lidt af min lyst og glæde, desto bedre. Der er ikke brug for nye vidundere, det kan være nok med et lille håndværk.” Se Kerstin Tillbergs keramik her.

Keramiker Lisa Wohlfahrt i Mölle skaber smukke krus, krukker og skåle. Hver eneste genstand er en original, lidt længere end naboen, lidt lysere, lidt bredere eller tyndere. Lidt smukkere. Se når Lisa arbejder eller tag en kop kaffe på Mölle Krukmakeri & Café.


Peter Nilsson er keramikeren bag Kullabygdens keramik. Han fokuserer på hverdagens brugsting til alle og enhver. Her er masser af dejlige håndlavede rustikke krukker, tallerkener og krus.

Höganäs Saltglaserat har eksisteret siden 1835. De kønne noprede saltglaserede krus, kander og skåle fremstilles stadig, dog i en mindre skala. Produktion og salg i Höganäs Saluhall ved de store runde brændeovne.

Sofie Bly fokuserer på kvalitet og miljø. Sofie benytter sig af bæredygtige fremstillingsmetoder, og skaber sko af læder som er 100% vegetabilsk garvet, hvilket er mest skånsomt for naturen. Hun har sin base i de kreative omgivelser på Höganäs Saluhall/Magasin 36, hvor man også kan købe hendes miljøvenlige sko.

Varmt velkommen til Höganäs/Kullabygden – Kullahalvøen hvor skaberglæden er uendelig.

Læs mere på www.visithoganas.se.