Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Skigondol i Kläppen i Sälen, Dalarna, Kläppen i Sälen
Foto: Kläppen i Sälen

Destination

Kläppen i Sälen

Idyllisk placeret i Sälenfjällen ligger det skønne, familieejede ski resort, Kläppen. Uanset om man tager på skiferie som nybegynder eller man allerede er en dygtig skiløber, barn eller voksen, så er Kläppen med sine 37 gode varierede pister et område, man ikke kan komme udenom. Kläppen har et avanceret snekanonsystem og har snegaranti (med 14 åbne pister) fra 14. december og resten af sæsonen.


På alpin ski i Kläppen

Med sine 37 pister og 21 lifter er Kläppen et af Dalarnas største skisportssteder. For at kunne garantere det bedste skiløb har Kläppen investeret i snekanoner og pistemaskiner, som ofte arbejder på højtryk hele natten for at optimere forholdene i området. Så du kan være sikker på at få fuld valuta for pengene her.

Kläppens snowpark er ni år i træk blevet kåret til Sveriges bedste, og vil du stå på snowboard, er turen hertil alle pengene værd. Kläppen har hyret de bedste snowboardere og ”hoppere” til at designe deres skihop, og folk fra hele Europa rejser hertil på skiferie for at prøve snowparken.

Se pistekort over Kläppen her.
På langrend i Kläppen

Kläppen har også langrend for mange forskellige niveauer. Der findes 4 spor med forskellig rutelængde – fra 3 km op til 14 km.

Kläppen tiltrækker også de seriøse langrendsløbere. På det 14 km lange Älvsporet, kan man træne til Vasaloppet. Sporet er oplyst helt indtil kl. 22 om aftenen og er perfekt, hvis man ønsker at kombinere børneferien med lidt hårdere træning.

Aktiviteter for børn

Kläppens to maskotter Trolle og Trolla skal nok sørge for, at de mindste får masser af sjov på skiferien. For eksempel arrangerer Trolle og Trolla spændende konkurrencer og snescootersafari. Trolle og Trolla bliver altid bedste venner med alle børn.

Gondol i Kläppen Ski Resort

Sälens eneste gondollift findes i Kläppen. Den bringer effektivt skiløberne til tops på bjerget, men også udsigtselskere kan få en spektakulær oplevelse på ingen tid. Gondolen tæller 47 kabiner med plads til 10 personer i hver, og fra alle pladser kan man nyde en skøn panoramaudsigt. Gondolen kan tage 2400 personer i timen og har sit udspring ved velkomstcentret med en mellemstation på Tranantorget. Gondolen hører til verdens mest moderne af sin art, bl.a. med elvarme indbygget, så man kan få varmen på sin vej til toppen – og ned.

At bo i Kläppen - hytter og hotel

I Kläppen kan du finde mange forskellige overnatningsmuligheder. Bo fx på det splinternye lejlighedshotel, Hotell Kurbits, der ligger på Tranantorget og er opført i ægte dalastil med en rød- og hvidmalet facade. I hotellets stueetage er der både en hyggelig restaurant og en butik fyldt med sportsudstyr. I Kläppen er der også rig mulighed for at leje en hytte og overnatte med udsigt til pisten midt i det snedækkede landskab. Med det store udvalg af forskelligartede hytter og hoteller er det ikke svært at finde en overnatningsmulighed, der passer til jeres ønsker og behov. 

Når dagen går på hæld, og du har brug for en pause fra dine ski, byder Restaurant Tranan indenfor til afterskiing med livemusik. Trænger man til et godt måltid med en fantastisk udsigt, kan man besøge restaurant Topstugen, som ligger på toppen af Kläppen-berget og som er kendte for deres fondueaftener. 


Mere information om skiferie i Kläppen

Du kan læse mere om mulighederne for skiudlejning, skiskole og vejret på www.klappen.se. Har du lyst til mere inspiration fra Kläppen i form af video-blogger etc. klik her.