Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Mine.
Foto: Sonia Jansson/imagebank.sweden.se

Aktiviteter

Kleva Gruva

Tag en pause fra sommervarmen og begiv dig ned igennem de lange mineskakter til undergrundens kølige indre. Med et besøg i Kleva Gruva får du en spændende og lærerig oplevelse af jordens indre, og Sveriges minedrift op gennem historien, som bestemt vil gøre indtryk.

Kleva Gruva var i drift 1671-1920 man brød først kobber og senere nikkel. Minen var kun rentabel, når metalpriser var høje, så den blev lukket og genåbnet flere gange gennem tiden.I 1991 åbnede Kleva Gruva igen efter store sikkerheds-istandsættelser som turistattraktion, hvor I med hjelm og lygte kan udforske de gamle minegange, opleve de autentiske arbejdsforhold og mærke den unikke stemning under jorden.I det smukke naturområde omkring minen kan I nyde naturen, holde picnic på grill-pladserne og deltage i forskellige aktiviteter som f.eks. guldvaskning – man troede oprindeligt, at der var guld i minen – skattejagter eller prøve klatrevæggen. Kleva Gruva er åben hele sommeren, og er en anderledes og spændende attraktion for alle.

Småland

De fleste børnefamilier kender allerede til Småland gennem Astrid Lindgrens vidunderlige historier, som også vækkes til live i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby. Og hele Småland er præcis lige så mageløst et sted for børn. De røde huse, tusinde søer og enorme naturreservater er bare noget af det, der gør regionen til et skattet feriemål for familier. Her kan i fråse i kulturelle og gastronomiske oplevelser, nyde livet på en ødegård, gå på opdagelse i Glasrikets store og små glasværker og udfordre hinanden i en duel i det vilde vest High Chaparral.

Hovedside