Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Vinter i Jämtland
Foto: Christopher Hunt

Overblik

Kør selv på skiferie i Sverige

Der er mange forskellige måder at rejse på skiferie. Nogle foretrækker fly og andre foretrækker bus eller tog. En af de nemmeste måder er dog at køre selv. Her har du friheden til selv at bestemme, hvornår du tager afsted, og det kan være både hyggeligt og praktisk, især som familie.


Kør-selv-skiferie i Sverige har mange fordele 

Lige netop Sverige er en oplagt destination for en kør-selv-skiferie. Det ligger dejligt tæt på Danmark, og derfor kan turen klares på relativt kort tid – alt efter hvilken destination du beslutter dig for. 

Rejser du på skiferie med børn, kan det være en god idé at vælge en destination i Sydsverige, tæt på Danmark. Området byder på gode og familievenlige skidestinationer, heriblandt Isaberg, Sydsveriges største skisportsområde, som ligger blot 4 timers kørsel fra København. Dette giver rig mulighed for at afprøve skiløbet med familien, eller tage en spontan weekendtur med kæresten.

Vil du gerne have bredere variation af terræn og pister, kan du med fordel køre længere op i Sverige. Her kræver det dog, at du afsætter mindst en forlænget weekend for at få det maksimale ud af dit besøg. 


Praktisk information 

Trafikreglerne i Sverige er meget lig de danske, men der er dog visse undtagelser, som er vigtige at være opmærksom på, inden du starter bilen og kører mod de svenske pister. Kører du f.eks. i perioden 1. december-31. marts, skal bilen have monteret vinterdæk. Dækkene skal have en mønsterdybde på 3 mm, være M+S-mærkede og lavet specifikt til vinterkørsel. Herudover skal du altid medbringe en advarselstrekant, når du kører i Sverige.

Læs mere om vinterkørsel.

Hastighedsgrænserne varierer fra by til by, og det er derfor vigtigt, at du holder dig orienteret på lokal skiltning undervejs. Du kan læse mere på Trafikverkets hjemmeside. Kører du med børn i bilen, skal du være opmærksom på, at børn under 140 cm kun må sidde på forsædet, hvis airbaggen er slået fra. Herudover gælder samme regler som i Danmark. 

Og husk passet! Sverige indførte grænsekontrol i november 2015, og det betyder, at du altid skal medbringe et ID-kort (f.eks. pas eller kørekort), når du rejser til Sverige. 

Du kan også se destinationerne på vores kort her.