Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Vinter i Jämtland
Foto: Christopher Hunt

Overblik

Kør selv på skiferie i Sverige

Der er mange forskellige måder at rejse på skiferie. Nogle foretrækker fly og andre foretrækker bus eller tog. En af de nemmeste måder er dog at køre selv. Her har du friheden til selv at bestemme, hvornår du tager afsted, og det kan være både hyggeligt og praktisk, især som familie.


Kør-selv-skiferie i Sverige har mange fordele 

Lige netop Sverige er en oplagt destination for en kør-selv-skiferie. Det ligger dejligt tæt på Danmark, og derfor kan turen klares på relativt kort tid – alt efter hvilken destination du beslutter dig for. 

Rejser du på skiferie med børn, kan det være en god idé at vælge en destination i Sydsverige, tæt på Danmark. Området byder på gode og familievenlige skidestinationer, heriblandt Isaberg, Sydsveriges største skisportsområde, som ligger blot 4 timers kørsel fra København. Dette giver rig mulighed for at afprøve skiløbet med familien, eller tage en spontan weekendtur med kæresten.

Vil du gerne have bredere variation af terræn og pister, kan du med fordel køre længere op i Sverige. Her kræver det dog, at du afsætter mindst en forlænget weekend for at få det maksimale ud af dit besøg. 


Køreafstand til Sveriges skidestinationer

Mange af Sveriges populære skidestinationer ligger inden for en overkommelig køreafstand. Du skal for eksempel ikke køre længere end 110-350 km, før du kommer til nogle af Sydsveriges mest populære skidestinationer, såsom Vallåsen, Ulricehamn, Isaberg og Mullsjö

Har du mod på at smide flere kilometre i bilen, så kan du nå de lidt højere pister i Branäs, 720 km fra København, eller det populære skiområde Sälen, der ligger i en køreafstand på godt og vel 800 km. 

Se evt. vores kort for at danne dig et overblik over placeringen af Sveriges mest populære skidestinationer.