Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Vinterlandskabet i Orust, Vestsverige
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

Overblik

Kør selv på skiferie i Sverige

Der er mange forskellige måder at rejse på skiferie. Nogle foretrækker fly og andre foretrækker bus eller tog. En af de nemmeste måder er at køre selv. Her bestemmer du helt selv, hvornår du tager af sted, og du slipper derfor for alt for tidlige flyafgange fra en lufthavn, der ligger langt væk fra din bopæl. Vælger du en kør-selv-skiferie, sætter du dig ud i bilen i indkørslen og kører af sted. Destinationen er helt op til dig, men herunder har vi samlet nogle forslag til dig, der gerne vil på skiferie i Sverige.

Fra Danmark er det super oplagt at tage på kør-selv-skiferie i Sydsverige, da netop Sydsverige byder på gode og familievenlige skidestinationer.

Kør-selv-skiferie i Sverige har mange fordele 

Lige netop Sverige er en oplagt destination for en kør-selv-skiferie. Det ligger dejligt tæt på Danmark, og derfor kan turen klares på relativt kort tid – alt efter hvilken destination du beslutter dig for. Herunder har vi samlet en række gode destinationer, der egner sig godt til bilen. Det er bare at vælge den, der passer perfekt til dig.

Rejser du på skiferie med børn, kan det for eksempel være en god idé at vælge en destination i Sydsverige, tæt på Danmark. Isaberg er Sydsveriges største skisportsområde og ligger kun få timers kørsel fra København.

En oplagt skiferie

Sverige er et oplagt sted for en skiferie. Med mere end 200 skisportssteder er der nok at vælge imellem, og du kan nemt finde den destination, der passer til dit niveau og som passer godt til en kør-selv-ferie. Der findes også masser af aktiviteter, der ikke kræver ski spændt for fødderne, og derfor er du sikret en skøn ferie, hvis du kører til Sverige på skiferie. Blandt andet byder Sverige på en flot natur, som du også kan nyde på vej op i bilen. Du kan være heldig at fange nordlyset, eller du kan nyde den fantastiske vildmark. Mulighederne er uendelige, og det gælder bare om at finde den destination, der gør din kør-selv skiferie i Sverige til den perfekte ferie.