Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Korrö Hantverksby i Småland
Foto: Alexander Hall/imagebank.sweden.se

Destination

Korrö Hantverksby

Korrö er en kombination af det bedste fra Småland – kultur, natur, autentiske røde hytter og rigtig god mad. Du kan gå på opdagelse overalt i håndværksbyen og kigge ind i de gamle bygninger, spise i restauranten, vandre i naturreservatet og måske sove en nat eller to på hotellet.

Korrö Hantverksby og naturreservat ligger smukt på en ø midt i Ronnebyåen. Byen har aner fra begyndelsen af 1600-tallet, og den dag i dag er mølle, savværk, garveri og farveri stadig intakt. I farveriet sælges håndværk i sommersæsonen. Her er også restaurant og café med servering ved åen samt hotel og vandrehjem.

Friluftsliv

Korrö et det perfekte udgangspunkt for kano-, cykel eller vandreture. Du kan leje kano og redningsveste og begive dig ud på opdagelse på Ronnebyåen. Der er også cykeludlejning, og mange vælger at følge ruten Utvandrarleden.


Den rigtig gode mad

Udover restauranten, som serverer god lokal smålandsk mad, er Korrö også blevet kendt for sin helse- og gourmetvandring, en madvandring ud i naturen. I selskab med en dygtig guide får gruppen smagsprøver fra naturens eget spisekammer. Man stopper forskellige steder og kan nippe til de smålandske lækkerier, som består af lokalt producerede råvarer og madretter fra jorden, skoven og vandet. Gruppen vandrer gennem Korrö naturreservat langs med Ronnebyåen, mens guiden fortæller om planternes lægende egenskaber, gamle huskure og folkesagn. Madvandringen varer fire-fem timer, men antal pladser og guidede ture er begrænsede, så denne tur er værd at booke på forhånd.

Folkemusikfestival 23.-29. juli 2018

Om sommeren forvandles Korrö til Sveriges største folkemusikfestival. I over 30 år har festivalen lokket musikelskere, som kommer langvejs fra for at opleve alle former for nordisk folkemusik på Korrö. Den populære musikfestival har bevaret sin oprindelige intime og hyggelige stemning. Selve festivalprogrammet er en frisk blanding af velkendte folkemusikere og mindre etablerede grupper, som måske møder et større publikum for første gang. Børnene har deres helt egen lille festival med leg og musik.

Småland

De fleste børnefamilier kender allerede til Småland gennem Astrid Lindgrens vidunderlige historier, som også vækkes til live i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby. Og hele Småland er præcis lige så mageløst et sted for børn. De røde huse, tusinde søer og enorme naturreservater er bare noget af det, der gør regionen til et skattet feriemål for familier. Her kan i fråse i kulturelle og gastronomiske oplevelser, nyde livet på en ødegård, gå på opdagelse i Glasrikets store og små glasværker og udfordre hinanden i en duel i det vilde vest High Chaparral.

Hovedside