Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Naturum Vattenriket i Kristianstad, Skåne
Foto: Karin Magntorn

Rutevejledning

Kristianstad - 1,5 dag

Den tredje del af turen går til Skånes østligste by, Kristianstad, hvor du bliver mødt af imponerende arkitektoniske bygninger i renæssancestil og en interessant kultur.

Tag til Kristianstad om aftenen og spis en god middag på en de hyggelige restauranter i byen, overnat derefter på et af byens hoteller, så du næste morgen er klar til at udforske byen i dagslys. Her kan du vælge at tjekke ind på Annas Hotel, hvor du som gæst bliver kræset for af ejeren, Anna, der ønsker at gøre opholdet for alle sine gæster så behageligt som muligt. Her er det også muligt at spise på hotellets restaurant, hvor det selvfølgelig er Anna, der står i køkkenet. Maden er lokal og økologisk så vidt muligt.

Vælger du at opleve byen til fods vil et godt startsted være byens centrale plads, Stora Torg. Her kan du lægge ud med at besøge Regionmuseet Kristianstad, som foruden en permanent udstilling om Skåne, herunder byens betydning for svensk spillefilm, også har mange skiftende udstillinger. Har du mod på flere udstillinger, byder naboen Kristianstad Konsthall ligeledes på spændende skiftende kunstudstillinger.

Når du har brug for en fika pause, bør du besøge Conditori Duvander. Dette er et familiedrevet konditori, der er over 80 år gammelt. Her lægger de vægt på, at alt laves fra bunden, og det er nok en af grundene til, at det har været et af Sveriges bedste konditorier gennem de sidste 10 år.

Spadser videre gennem de lige gader til vel nok Kristianstads mest imponerende bygning, Trefaldighetskyrkan. Såvel ude som inde er kirken overdådig. Fra kirken er der ikke langt til Kristianstads smukt anlagte Tivoliparken. Nyd en stund i skyggen af træerne og se ikke mindst den meget elegante bygning i Jugend barok, der huser byens teater og ligger midt i parken.

I et hjørne af parken kan du gå over en bro ud til Naturum Vattenriket, en arkitektonisk spændende træbygning, der står på pæle ude i vandet. Som navnet indikerer, beskæftiger Naturum sig med det store vådområde, der ligger helt op til byen. Lær om områdets flora og fauna på en af udstillingerne eller tag på en guidet ”safarisejltur”, vandretur eller cykeltur ud i vandriget.