Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Marsvinesafari med Kullabergsguiderne
Foto: Johan Hammar

Aktiviteter

Kullabergsguiderna

Kullaberg er ikke kun et fredfyldt naturreservat. Bjerget syder af liv. Marsvinsafari, eventyrsvandring, cykling og rapelling er blot en del af alt det, du kan opleve her. Oppe ved Kullens fyr finder du Kullabergguiderne, som giver dig udfordringer på dine egne vilkår.


Kullaberg er så fuldstændig anderledes end det almindelige billede af Skåne. Vildt og smukt med betagende klipper og uendelig udsigt over Øresund og Kattegat. Næsten overalt i det nordvestlige Skåne kan man få øje på Kullens silhuet i horisonten. Bjerget rejser sig med skarpe klippevægge mod Øresund og Skälderviken og skråner stejlt ned mod det flade slettelandskab i øst. Skove, heder og vildt klippelandskab står i stærk kontrast til den ellers så fredfyldte egn med frodige marker og enge.


Eventyrlige aktiviteter

Det er her oppe Kullabergguiderne holder til. Årligt arrangerer de mange eventyrlige aktiviteter for alle vovehalse, og for dem der aktivt vil ud og opleve naturen: Møde tumlende marsvin ude på havet, følge med på en vandretur i mørke grotter, klatre op ad stejle klippevægge, cykle langs med klippekanterne og ind i den smukke skov, eller gå en fredelig tur med vidunderlig udsigt. Kullabergguiderne hjælper med at finde det helt rette eventyr for dig. Når du alligevel er ved Kullaberg, kan vi anbefale at udforske Kullabergs naturreservat.

Start din opdagelsesrejse med et besøg på naturreservatets besøgcenter, Naturum, hvor du kan lære, hvordan den dramatiske, men beroligende natur er blevet skabt.

Tag en pause med vidunderlig udsigt på caféen i Kullens fyr, hvor du kan købe lette retter og kaffe og kage.

Der er flere gode overnatningsmuligheder i områder for dig, som har lyst til at blive lidt længere. Rusthållargården i Arild og Hotel Kullaberg i Mölle ligger lige i nærheden af naturreservatet.