Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Kullaleden i Skåne
Foto: Johan Hammar

Aktiviteter

Kullaleden

Betagende dage med vandreture på ruten Kullaleden. Storslået vyer, idylliske byer, strande, enge og skove. Fantastiske naturoplevelser dagen lang og dejlige middage på hyggelige overnatningssteder om aftenen.


Kullaleden – en vandring med store oplevelser

Vandreruten Kullaleden er en del af Skåneleden, som er et stisystem på over 1.000 km gennem Skåne. Selve Kullaleden er en 70 km lang etape af Skåneledens strækning SL5. Den starter ved Kärnan i Helsingborg, følger kysten rundt om Kullahalvøen og slutter i den lille by Utvälinge. I Helsingborg starter du i den middelalderlige bymidte og fortsætter over Landborgen med smuk udsigt over Øresund og Danmark. Videre ud forbi slottene Sofiero, Kulla Gunnarstorp og Krapperup. På vejen passerer du lange sandstrande og pittoreske fiskerbyer, Kullabergs dramatiske klippeformationer og Skäldervikens strandenge med et rigt fugleliv.

Kullaleden er certificeret efter den europæiske vandreforening ERA’s kriterier for Leading Quality Trail. Dette er en kvalitetssikring af selve rutens standard samt oplevelser og service undervejs. Kullaleden er den første vandrerute i Norden og den tredje i Europa, som har fået dette certifikat.


Kullens fyr

Oppe på Kullaberg må du ikke gå glip af et besøg på Kullens fyr som ligger længst ude på spidsen af bjerget. Det er Skandinaviens mest lysstærke fyr i et af verdens mest trafikerede farvande. Fyrets befinder sig 78,5 meter over havet og kan ses på 50 kilometers afstand. Kullens fyr, som blev opført i 1561, er Sveriges højest beliggende. Her ude ved Kullen findes et af de bedste steder i Sverige, hvor man kan få øje på de små hvaler, marsvinene. I det renoverede fyr er der også en café, hvor der serveres smørrebrød, hjemmebag og kaffe. Vil du vide endnu mere om fyret, historien og naturen, kan du følge med på en guidet tur eller gå ind på naturum Kullaberg.

En hel kavalkade af oplevelser venter på Kullahalvøen – uanset om du er til det mere spændende som kajakroning, hvalsafari og klatring eller hellerede vil vandre i den smukke natur og måske kigge ind i de gådefulde grotter.

Læs mere på Visit Höganäs