Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Koncert i Gøteborg
Foto: Frida Winter/Göteborg & Co

Aktiviteter

Kultur i Gøteborg

Højdepunktet på kulturåret i Gøteborg er den 6 dage lange festival, Göteborgs Kulturkalas, i august. De andre 359 dage er såmænd heller ikke så ringe. For at få det store overblik over byens kulturudbud – så I ikke går glip af noget – skal I bare klikke her. De fleste af kulturbegivenhederne i Gøteborg er heldigvis indenfor behagelig gå-afstand af hinanden.


Gøteborgs Kulturkalas

Gøteborgs Kulturkalas er en stor gadefest … med sådan ca. 700.000 deltagere! Det hele foregår i festivalområdet i centrum af byen – og al underholdning er gratis. I vil I kunne opleve live musik, dans, design/mode, film, gadeartister, kunsthåndværk, historie, komedie, poesi og teater. For bare at nævne noget af indholdet! Den 6 dage lange festival finder sted i august – og alle er inviteret!

Gøteborgs Konserthus

Gøteborgs Konserthus har til huse i en art deco bygning, opført i 1935, der både rummer banebrydende arkitektonisk design og giver plads til akustik i verdensklasse i koncertsalene. Gøteborgs Symfonikerne har hjemsted i Konserthuset, og spiller her hvert år en stribe klassiske koncerter under ledelse af nogle af verdens dygtigste dirigenter. Konserthuset ligger på Götaplatsen i samme bygning som Gøteborg Stadsteater og Gøteborgs Konstmuseum. Foran bygningen står et af Gøteborgs vartegn, Poseidon statuen. I kan ikke overse den imponerende bygning, og I bør afgjort ikke gå glip af et besøg her.


Gøteborgs Opera                                      

Gøteborgs Opera har sceneteknik i verdensklasse, berømt akustik, et utal af øvelokaler til kunstnerne, og et eget bibliotek med 15 tons noder og partiturer. Og så er der naturligvis opera, dans, koncerter og musicals, alt sammen samlet under et tag. Man kan kun sige: Imponerende! Hvis I ikke når en af forestillingerne, så tag med på en guidet rundvisning, eller nyd en lækker frokost i operaens restaurant langs kajkanten.

Världskulturmuseet

Hvis I godt kan lide oplevelsen af at blive udfordret og provokeret af udstillinger og en profil, der tager globale problemstillinger alvorlige, så er Världskulturmuseet, ved siden af det forbløffende Universeum videnskabsmuseum lige et sted for jer. Her kan I forvente at skulle bruge hovedet, at opleve storartet formidlede udstillinger, samtidskunst og at møde alverdens kulturer gennem kunst, musik, dans og film.

I bør gøre jer selv den tjeneste at købe et Gøteborg City Card, når I besøger byen. Det giver jer gratis rejse med offentlig transport, gratis entré til attraktioner og museer, gratis guidede rundvisninger og sightseeings. Der til kommer rabat i en lang række butikker og gratis parkering overalt i byen.

Gøteborg

Velkommen til den grønne by med et stort udvalg af kulinariske oplevelser, kulturelle tilbud og ikke mindst Nordens største forlystelsespark, Liseberg. Gøteborg er tidligere kendt for den store havn og tunge industri, men i dag er storbyen forvandlet til en moderne metropol, der lokker med et rigt kulturliv og masser af aktiviteter for alle.

Hovedside