Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Kulturen i Lund i Skåne
Foto: Leif Johansson

Aktiviteter

Kultur i Lund

I den gamle universitetsby Lund venter der en masse smukke og interessante oplevelser. Domkirken troner over byen, der emmer af kultur og historie. Og der er simpelthen så hyggeligt i de små stræder med yndige gamle huse.


Kulturen i Lund

Kulturen i Lund er et stort område med museum og kulturhistoriske huse, hvor du kan gå ind og opleve livet i byen og på landet fra middelalderen og frem til 1930’erne. Der er også permanente og skiftende udstillinger, og museet arrangerer kurser og aktiviteter for folk i alle aldre. Hele herligheden ligger centralt i den ældste del af Lund, hvor det er meget interessant at slentre rundt i den velbevarede middelalderlige bydel med charmerende stræder og gamle huse. Kig også ind i den lille museumsbutik Hökeriet.

Skissernas Museum

Skissernas Museum - Museum of Artistic Process and Public Art er et unikt kunstmuseum med fokus på den kreative proces. Museet huser verdens største samling af skitser og modeller af svensk og international offentlig kunst. 

Mødet mellem moderne og samtidskunst præger de store udstillingsale, hvor du kan opleve alt fra små blyantstreger til farverige skitser og storskalerede gipsskulpturer. Her findes skitser af store internationale kunstnere såsom Henri Matisse, Sonia Delaunay, Henry Moore og Fernand Léger samt en af Europas største skitsesamlinger af mexicanske kunstnere såsom Diego Rivera og David Alfaro Siqueiros.


Lunds botaniske have

Midt i Lund finder du Botaniska trädgården med aner tilbage til 1600-tallet. Stedet benyttes flittigt af byens mange studerende og alle andre (over ½ million gæster årligt), der søger fred og skønhed. Udover at pleje og værne om flere tusind forskellige plantearter, driver den botaniske have en bred undervisningsvirksomhed såvel for studenter som for almenheden.

Her kan du opleve cirka 7.000 forskellige plantearter og beundre den pragtfulde magnolia, som er blevet et forårssymbol for hele Lund. Midt i parken ligger de store botaniske drivhuse, og ved siden af finder du en hyggelig lille havebutik, hvor du kan købe unikke haveting og planter og få et par gode råd med hjem. I caféen kan du købe lækkert hjemmebag, som du kan nyde ude ved den fredfyldte dam.

Den botaniskes haves kalender er spækket med begivenheder. Du kan gå på plantemarkeder og blomsterudstillinger, deltage i aktiviteter for børn og voksne eller følge med på guidede ture. Men du kan selvfølgelig også bare gøre som lundenserne; tage madkurven med og nyde den eftermiddagssolen. Lunds Botaniska Trädgård har åbent alle ugens dage, og der er gratis adgang. 

Flyinge Kungsgårde

Udenfor Lunds bykerne er der også flere spændende oplevelser. Flyinge Kungsgård er et af verdens ældste stutterier, som stadig er i drift. Kungsgårdens smukke omgivelser med pragtfulde bygninger, ridehuse og flotte heste er et populært udflugtsmål, som har åbent året rundt. Lidt længere nede af vejen finder du en helt ny restaurant med høje ambitioner. Gastro Gaspari byder dig velkommen ind i en smukt restaureret smedje og lover en uforglemmelig madoplevelse.