Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Läckö Castle, Läckö
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

Aktiviteter

Läckö Slott

Läckö slot ligger billedskønt på en odde i Ekens skærgård i søen Vänern. Her er du inviteret til herlige madoplevelser, kunstudstillinger, aktiviteter og koncerter i glitrende omgivelser.


Slottet

Slottets 700 år gamle historie, de unikke bevarede baroksale og det ydre miljø danner rammerne om de udstillinger og koncerter, som hver sommer lokker et stort publikum og gør Läckö slot til en af Vestsveriges mest besøgte attraktioner. I 2001 blev Läckö kåret til Sveriges smukkeste slot, og i 2013 vandt slottet, det som svenskerne kalder Den store turismepris.

Den lille slotshave

Hvert forår gøres den lille slotshave, ”Lilla Slottsträdgården” fint i stand. Og hver sommer begejstres turisterne over alle havens farver, former og dufte. Den lille slotshave er en oase, og den er absolut et besøg værd, når du er på Läckö. Haven består af forskellige niveauer, som er indrammet af høje hvide stenmure. Den er kendt som en smuk og fortryllende parkhave, som selvfølgelig er aller smukkest om sommeren.

Restaurant Hvita Hjorten i Naturum Vänerskærgården – Victoriahuset

Restauranten ligger i det lyse, åbne stueplan med pragtfuld udsigt over Läckö slot og Vänern. Her serveres dejlige måltider til enhver anledning. Råvarerne kommer direkte fra slottets køkkenhaver og fra lokale leverandører som Vänerns fiskere, bønder og jægere.

Vestsverige

Vestsverige er rig på steder, hvor du kan finde ro og lade op. Tag på kajaktur til en af de mange små skærgårdsøer og nyd roen. Du kan også tage cyklen med på bådrundfart og hoppe fra den ene ø til den anden. Mulighederne er mange, hvis du er vil med aktiv ferie. Er du mere til storbypulsen, lækker mad og shopping, så tag et smut til Gøteborg. Her finder du flere Michelin-restauranter, spændende kultur og ikke mindst Nordens største forlystelsespark Liseberg!

Hovedside