Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Langrendsspor på Långberget i Värmland
Foto: Långberget

Destination

Långberget

Det er ikke helt tilfældigt, at Långberget har et godt renommé blandt skiløbere. Med snesikre omgivelser 630 meter over havet og de velpræparerede spor i varierende terræn er Långberget som skabt til langrendsoplevelser for både nybegyndere og eliten. Der er desuden mulighed for at øve alpinløb på den 250 meter lange slalombakke.


Langrend på Långberget

Du kan få langrendsoplevelser præcist, som du vil have dem i den nordlige del af regionen Värmland på Långberget, der er kendt for sine 63 km velpræparerede langrendsspor.  Selv i et snesikkert område som her kan du forlænge sæsonen og dagene en smule, da 8 km af de præparerede spor er oplyste og udstyret med snekanoner.

På Långberget er der ruter og distancer for enhver, uanset om du kommer for at lære at stå på langrend eller for at træne til store løb som fx Vasaløbet. Vil du teste dine evner og udholdenhed, kan du vælge blandt forskellige spor i svært kuperet terræn. Er du mere til fladere strækninger på lange distancer, finder du den rytmiske ro på distancer op til 25 km. Der er naturligvis også rigtig fine muligheder for at tage på hyggeture på få km med madpakke og varm kakao i rygsækken, mens du bare glider gennem den snetunge skov.

Træningslejr til Vasaløbet

Er du dedikeret langrendsløber, der ikke kan få kilometer nok i skiene i løbet af en sæson? Måske træner du op til at deltage i det legendariske Vasaløbet og har brug for fokuseret træning og instruktion i at klare vinterens store udfordring. Så kan du tilmelde dig en træningslejr på Långberget for nybegyndere, elite eller et særskilt hold for kvinder, hvor et team af erfarne instruktører hjælper dig på vej til dine mål. Långberget har arrangeret træningslejre gennem mange år, og med i pakken indgår der helpension, instruktion og undervisning i teknik, træning, ernæring, udstyr og voksning. 


Alpint skiløb på Långberget

Ved Långbergets Sporthotell finder du en 250 m lang oplyst slalombakke med tallerkenlift og snekanoner, hvis du vil variere dit skiløb med lidt alpint. Desuden er der en børnebakke, hvor også nybegyndervoksne og -unge kan boltre sig. Book evt. nogle skilektioner hos Långbergets skiinstruktører, hvis du skal lære det fundamentale eller vil forbedre din teknik. Når det er tid til at hvile benene lidt, er der mulighed for at suse ned ad kælkebakken lige ved siden af eller gå inden for i varmen på Café Ripan til en kop varmt at drikke og et stykke mad.

Skiudlejning

Hvis du ikke har dit eget skiudstyr med, kan du leje det hele i Långbergets skiudlejning. Her hjælper det erfarne personale med at vælge det rette udstyr komplet til dit niveau. Det er vigtigt, at udstyret holder en høj kvalitet, og du bliver guidet til de rette valg af fx støvler og ski, så du kan løbe mange gode kilometer i sporene eller på bakken.

Indkvartering på Långberget

På Långberget kan I vælge at bo på hotellet, Långbergets Sporthotell, og koble helt af efter en aktiv dag i sneen. Hotellets restaurant byder på god mad og storslået udsigt over skoven og bjergene i Värmland, Dalarna og Norge. Opholdet kan bookes med enten morgenmad, halv- eller helpension. Vil I hellere have en hytte for jer selv, ligger hyttebyen lige neden for hotellet og stadig tæt på sporcentralen. Desuden er der et hyggeligt vandrerhjem og campingområde på Långberget.